Визнано найкращих тренерів 2022 року в Україні: Кучер та Калитвинцев отримали визнання

Переглядів 1475
Дмитро Котков Дмитро Котков
1 голос
Визнано найкращих тренерів 2022 року в Україні: Кучер та Калитвинцев отримали визнання
Олександр Кучер. Фото: Дніпро-1
Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу визначило найкращих коучів в Україні на аматорському та професійному рівні. Дмитро Чирикал, Сергій Карпенко, Юрій Калитвинцев та Олександр Кучер отримали визнання.

Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу назвало найкращих тренерів України за підсумками 2022 року.

Дмитро Чирикал (Дружба Мирівка)

Вп’яте в історії організація назвала найкращого тренера в аматорському футболі України. Найкращим тренером аматорського футболу 2022 року було названо наставника мирівської Дружби Дмитра Чирикала. 

На даний момент його команда є лідером Групи 2 чемпіонату України серед аматорів сезону 2022/23. Також Дружба півфіналіст Кубка України серед аматорів у сезонах 2021/22 та 2022/23. До того ж, команда з Мирівки - лідер чемпіонату Київської області 2022/23.

Дмитро Чирикал - бронзовий призер чемпіонату Київської області 2021 року; фіналіст Кубка Київської області 2021 року; учасник матчу за Суперкубок Київської області 2021 року; переможець Першої ліги Київської області 2020 року; двічі півфіналіст Кубка України серед аматорських команд (2021/22 та 2022/23 – турнір продовжується).

Сергій Карпенко (Нива Бузова)

Також вшосте Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу визначило найкращого тренера Другої ліги. За підсумками 2022 року найкращим із середнім показником 4,50 виявився Сергій Карпенко – головний тренер бузівської Ниви, «зимового чемпіона» Другої ліги, яка нині офіційно називається VBET Друга. 

На даний момент Нива лідирує з семиочковим відривом у першому ж сезоні серед професіоналів. Бузівчани здобули 90% очок від числа можливих, лише раз не вигравши в Другій лізі. Також додамо, що лауреат дебютує на тренерській роботі на професійному рівні.

Юрій Калитвинцев (Полісся Житомир)

Окрім того, шостий рік поспіль Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу визначило найкращого тренера Першої ліги. За підсумками 2022 року найкращим із середнім показником 4,46 виявився Юрій Калитвинцев – головний тренер житомирського Полісся, «зимового чемпіона» Першої ліги, яка нині офіційно називається VBET Перша.

На даний момент Полісся лідирує в Першій лізі за підсумками осінньої частини сезону. Також житомиряни здобули більше 95% очок від числа можливих. Полісся єдиним у всіх професійних лігах сезону 2022/23 пройшло перше півріччя без поразок. Додамо, що головним досягненням тренера Калитвинцева є перемога зі збірною України на чемпіонаті Європи (U-19) у 2009 році.

Олександр Кучер (Дніпро-1)

Також уже вшосте Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу визначило найкращого тренера УПЛ. За підсумками 2022 року найкращим із середнім показником 4,52 виявився Олександр Кучер – головний тренер СК Дніпро-1. 

Дніпро-1 ‒ «зимовий чемпіон» із п'ятиочковим відривом від найближчих переслідувачів. Окрім того, Дніпро-1 вийшов у весняну стадію Ліги конференцій. Кучер, послідовно ставши найкращим у Першій і Другій лігах, переконливо дебютував і в УПЛ.

Серед досягнень тренера Кучера слід виділити такі: чемпіон Другої ліги ПФЛ України 2020/21, переможець Групи «Б» Другої ліги 2020/21 (Металіст Харків); неофіційний титул переможця незавершеного сезону 2021/22 Першої ліги.

До слова, за версією видання «Український Футбол» Олександра Кучера було визнано найкращим тренером України в 2022 році.

Також в інтерв'ю «УФ»  Олександр Кучер розповів про бажання зіграти в Лізі чемпіонів.

X