Владислав ЗУБКОВ: «Чи залишиться Новицький у команді? Питання відкрите»

Переглядів 154
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Головний тренер «Реал Фарми» — про зимові збори команди, ситуацію з найкращим захисником ліги та привітання президенту

— Владиславе Вікторовичу, ваша команда однією з перших розпочала підготовку до весняної частини чемпіонату. Розкажіть, як нині проходять збори «фармацевтів»?

— Наші збори тривають планомірно, як і було задумано раніше. Ми беремо участь у щорічній відкритій першості Одеси, де намагаємося надати якомога більше ігрової практики нашим футболістам. Окрім цього, зараз ми працюємо в дворазовому режимі та проводимо ще контрольні матчі й посеред тижня. Загалом, як кажуть, йдемо за планом.

— До речі, про контрольні зустрічі: ваша команда цього міжсезоння проводить велику кількість товариських поєдинків. Як вважаєте, такий формат є найкращою підготовкою для гравців до офіційних ігор?

— По-перше, я би не сказав, що нині граємо багато матчів, адже було навіть таке, що ми взагалі не проводили зустрічей серед тижня. Були лише тренування — це якщо не брати до уваги регулярну зимову першість у вихідні. Щодо найближчих днів, то неодмінно почнемо грати вже побільше матчів, особливо серед тижня. По-друге, поки що плануємо грати по тайму кожну зустріч, а вже згодом збираємося проводити більше матчів і за кількістю, і за тривалістю поєдинків. Звичайно, що це стосуватиметься й більшої кількості ігрового часу для футболістів.

— Як щодо ставлення гравців до своєї роботи?

— У цьому плані немає жодних проблем. Це стовідсотково. Мені дуже приємно, що всі хлопці працюють із чудовим настроєм, і це помітно зразу. Звичайно, що не все зразу виходить так, як вони бажають, але це нормально.

— Як щодо новачків? Устигли вже всіх переглянути?

— Про це говорити, думаю, ще трохи зарано. Але ж ми і наголошували раніше, що сильних змін у нас у складі цього міжсезоння не передбачається — багато хто із футболістів і надалі залишається в нашому клубі. Тобто, зміни будуть, але дуже незначні. Тим не менш, для тих хлопців, які справді бажають потрапити до основ­ного складу, конкуренція значно підвищиться. Це однозначно.

— Проясніть ситуацію — Павло Новицький, який є одним із найкращих захисників другої ліги, залишається в команді?

— Можу лише сказати, що стосовно Новицького питання залишається відкритим. Справа в тому, що Павло знайшов нову роботу, причому дуже перспективну, на його переконання. Зрозумійте мене правильно, ми не можемо просто заважати людині в її подальших життєвих планах. Щодо нас, то клуб, звісно, свою пропозицію Павлу зробив… Поки що Новицький тренувальну роботу не проводить, лише бере участь у матчах зимової першості у складі нашої другої команди. Повторюсь, тому це питання поки що відкрите.

— Павло отримав кращу пропозицію від іншого клубу?

— Ні, його ймовірна робота взагалі жодним чином не пов’язана із футболом — це зовсім інша сфера діяльності.

Гаразд, повернімось до
клубних цілей. Президент «Реал Фарми» Микола Лиховидов
якось у інтерв’ю «УФ» зауважив, що не ставить перед командою якихось конкретних завдань. Та, попри все, на другу частину сезону ви особисто які озвучуєте цілі перед колективом?

— Мені доволі часто задають це питання. Можливо, відповім трохи очікувано, але так насправді й є — ми старатимемося виграти кожну гру у чемпіонаті. Якщо ж у підсумку наберемо певну кількість очок, яка дозволить нам чи піднятись у класі, чи грати перехідну зустріч — це на розгляд президента: чи клуб готовий до підвищення в класі.

— Відтак четверта сходинка у чемпіонаті — не межа для вашої команди? Будете прагнути до більшого?

— Скажу так: уже дуже складно буде посісти місце вище, але це можливо. У нас дуже хороші конкуренти, які також ставлять перед собою амбітні цілі й не сидять, склавши руки. Якщо нам таки вдасться піднятись на одну-дві сходинки вгору, це буде серйозний успіх.

— До слова, недавно в пана Лиховидова був день народження. Як команда привітала свого очільника?

— Мабуть, найкращим подарунком було те, що й перша, й друга команди перемогли на зимовій першості. Окрім цього, ми презентували ще один скромний подарунок нашому президентові.

— Якою була його реакція?

— Звичайно, він був задоволений, що ми здобули ці перемоги. Подякував нам, що команда привітала його саме так, а не краваткою.

Володимир БОБИР.

X