Ворскла перемогла Металіст у матчі з чотирма пенальті: Сефері оформив дубль ударами з позначки

Переглядів 920
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
Ворскла перемогла Металіст у матчі з чотирма пенальті: Сефері оформив дубль ударами з позначки
Ворскла проти Металіста. Фото: УПЛ
Полтавська Ворскла на своєму полі перемогла харківський Металіст з рахунком 3:2. У матчі арбітр призначив чотири пенальті, два з них реалізував Таулян Сефері.

У першому таймі арбітр Олександр Омельченко зі Слов'янська призначив чотири пенальті, три з яких - у ворота Металіста.

Перший 11-метровий було призначено у ворота господарів за фол голкіпера Ворскли Павла Ісенка на хавбеку Єгорі Демченку. Богдан Бойчук реалізував пенальті і вивів Металіст уперед.

Потім тричі протягом 20 хвилин пенальті пробивав форвард Ворскли Таулянт Сефері. Перші два 11-метрових заробив Руслан Степанюк, а третій - Артем Челядін. Албанець реалізував лише два удари з трьох - перший і третій. Голкіпер Металіста Данило Єрмолов відбив другий удар Сефері з пенальті.

У компенсований до першого тайму час хавбек господарів Олександр Скляр вивів захисника Феліпе Родрігеса на ударну позицію. Гравець Ворскли пробив у ближній кут воріт Єрмолова і збільшив перевагу своєї команди.

Металіст відіграв один гол наприкінці поєдинку - відзначився захисник Юрій Романюк, який потужно пробив у дальній кут воріт Ісенка з лінії штрафного майданчика.

▶️ Відео голів матчу Ворскла – Металіст дивіться за ПОСИЛАННЯМ

Чотири пенальті за матч - це повторення рекорду УПЛ. Раніше така подія траплялася лише в трьох поєдинках:

  • Іллічівець - Таврія - 3:3 - арбітр Віталій Годулян (2008 р.);
  • Волинь - Металург (Запоріжжя) - 9:1 - арбітр Олександр Головков (2015 р.);
  • Динамо - Колос - 2:1 - арбітр Сергій Бойко (2020 р.).

26-річний Сефері провів у поточному сезоні УПЛ 21 матч і забив 11 голів. Албанець ділить друге місце в гонці бомбардирів із динамівцем Віталієм Буяльським.

Ворскла зіграла 22 поєдинки, набрала 29 очок і посідає сьоме місце в українській Прем'єр-лізі. Металіст провів стільки ж матчів, має 19 залікових пунктів і розташовується на передостанній, 15-й сходинці в турнірній таблиці.

У 23-му турі УПЛ Металіст 28 квітня прийме київське Динамо, а Ворскла наступного дня зіграє на виїзді проти львівського Руху.