Вперше в історії: екс-наставник Шахтаря Де Дзербі вивів Брайтон в єврокубки

Переглядів 6587
Дмитро Котков Дмитро Котков
1 голос
Вперше в історії: екс-наставник Шахтаря Де Дзербі вивів Брайтон в єврокубки
Роберто Де Дзербі. Фото: Sky Sports
Італійський коуч Брайтона Роберто Де Дзербі дав результат, вивівши чайок до єврокубків. Перемога в матчі з Саутгемптоном дозволила команді екс-наставника Шахтаря порадувати фанів історичним досягненням.

21 травня в рамках 37 туру Прем'єр-ліги Англії Брайтон екс-наставника Шахтаря Роберто Де Дзербі на своєму полі виграв у Саутгемптона з рахунком 3:1. На гол Мохамеда Ельюнуссі «чайки» відповіли точними ударами у виконанні Евана Фергюсона, який оформив дубль, та Паскаля Гроса.

Після цієї вікторії Брайтон з 61 очком в активі посідає шосту позицію в турнірній таблиці АПЛ. Таким чином, «чайки» забезпечили собі участь в наступній єврокубковій кампанії.

Сьома Астон Вілла має 58 балів, а Тоттенгем з 57 пунктами іде восьмим. Команда Де Дзербі не має шансів потрапити в Лігу чемпіонів, але вона гарантовано вийшла в Лігу конференцій. Слід зазначити, що шанси зіграти в Лізі Європи у Брайтона дуже добрі. 

Зазначимо, що Брайтон був заснований 24 червня 1901 року. А це значить, що чайки вперше за свою 122-річну історію зіграють на євроарені.

В цьому сезоні АПЛ команда Де Дзербі ще зіграє з Манчестер Сіті та Астон Віллою. В поєдинку проти команди з Бірмінгема і вирішиться, хто зіграє в Лізі Європи, а хто в Лізі конференцій.