«Впорався з роллю лідера»: Маркевич назвав гравців молодіжної збірної, які можуть опинитися у топ-лізі

Переглядів 1919
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
«Впорався з роллю лідера»: Маркевич назвав гравців молодіжної збірної, які можуть опинитися у топ-лізі
Георгій Судаков. Фото: УАФ
Головний тренер львівських Карпат, які виступатимуть у Першій лізі, Мирон Маркевич висловився щодо прогресу українських гравців на молодіжному Євро-2023.

Мирон Богданович вважає, що Георгій Судаков цілковито впорався із роллю лідера у колективі Ротаня. Фахівець відзначив вплив хавбека на гру молодіжки. 

«Георгія Судакова, який виконував величезний обсяг чорнової роботи, і за винятком поєдинку з іспанцями, впорався з роллю лідера».

Також Маркевич перелічив футболістів, які мають усі шанси потрапити до найсильніших європейських чемпіонатів. Цікаво, що тренер відзначив тільки вихованців Шахтаря.

«Михайло Мудрик уже цього права добився, виступаючи в Англії за Челсі. Високо оцінюю можливості згаданого вже опорного півзахисника Судакова, непогані перспективи у воротаря Анатолія Трубіна, але в нього ще є технічні проблеми й в універсала Артема Бондаренка за умови, що він додасть у відборі…», — сказав Маркевич для Zbirna.com.

  • В минулому сезоні у складі Челсі Мудрик провів 17 матчів, в яких віддав дві результативні передачі, а Судаков взяв участь у 39 іграх Шахтаря в усіх турнірах, в яких забив п'ять голів та віддав 11 асистів.
  • У сезоні 2022/2023 Артем Бондаренко зіграв за Шахтар 38 матчів: десять голів, шість результативних передач, а Трубін провів 28 матчів в УПЛ, в яких пропустив 19 голів. 14 ігор голкіпер відіграв на нуль.
  • Завдяки виходу до півфіналу Євро, Україна у 2024 році вперше в історії візьме участь у футбольному турнірі Олімпіади, яку прийматиме столиця Франції Париж.