«Все залежить від виховання»: Костишин розповів, завдяки кому Циганков уникнув долі Мілевського та Алієва

Переглядів 14055
Ілля Деулін Ілля Деулін
6 голосів
«Все залежить від виховання»: Костишин розповів, завдяки кому Циганков уникнув долі Мілевського та Алієва
Віктор Циганков. Фото: Google
Колишній тренер ковалівського Колоса Руслан Костишин розповів, завдяки кому вінгер Жирони та національної збірної України Віктор Циганков став висококласним гравцем.

Руслан Костишин як тренер відомий по роботі з ковалівським Колосом, з яким пройшов шлях від аматорських змагань до єврокубків. В той же час, його син Денис – одноліток вінгера Віктора Циганкова, вони разом займалися в академії Динамо. 

То ж у коментарі FanDay.net Руслан Костишин зізнався, що знає Циганкова давно та розповів, з ким ще Денис та Віктор виховувалися у Динамо:

«За Циганковим слідкую з його дитинства, він з моїм сином Денисом одного року – 1997. Разом вони займалися в Динамо. Ще Тимчик, Шепелєв, Чоботенко, Михайличенко і Назарина примітні з того року. Віктор завжди був талановитим».

Костишин також розповів, що за Віктором завжди стежив його батько Віталій, який допоміг Циганкову уникнути долі Артема Мілевського та Олександра Алієва:

«У нього досить суворий батько, який завжди стежив за ним. Все залежить від виховання. Вітя завжди був скромний. Батько Віктора присвятив себе сину, працював тренером воротарів у академії Динамо. Він був поруч, це грало велику роль. Батько завжди міг поставити на місце».

Віктор Циганков з батьком. Фото: Google

Наостанок тренер розповів, чи готовий Циганков залишити Жирону та перейти до більш статусного клубу вже цього літа:

«Не впевнений. Це були емоційні півроку. Він гарно перезарядив свою кар’єру, збирає гарну статистику. Півроку провів без травм, в Динамо вони йому завжди заважали. Постійно в складі, в нього багато що виходить, не думаю, що обов’язково треба щось міняти». 

Костишин припускає, що той факт, що півроку в Жироні Циганков провів без травм, пов’язаний з іншим кліматом у Іспанії.

  • Циганков перейшов до Жирони взимку 2023 року за п'ять мільйонів євро.
  • Для вихованця Динамо команда з Каталонії – перша поза системою київського клубу. 
  • За Жирону вінгер провів 19 матчів Ла Ліги, в яких забив три голи та віддав шість гольових передач.