«Я бачив дизайн нового трофею Winter Cup. Повірте, за такий кубок є сенс битися»: Денисов – про Winter Cup-2023

Переглядів 28322
Даниіл Вереітін Даниіл Вереітін
5 голосів
«Я бачив дизайн нового трофею Winter Cup. Повірте, за такий кубок є сенс битися»: Денисов – про Winter Cup-2023
Фото: Facebook ФК Полісся Житомир
Керівник групи YouTube-каналів «One Pitch Group» розповів про особливості зимового турніру.

Другий рік поспіль українські клуби братимуть участь у зимовому турнірі Winter Cup. Цього разу до квартету учасників увійшли рівненський Верес, житомирське Полісся, полтавська Ворскла та естонський клуб Левадія. 

Про особливості цьогорічного турніру в ексклюзивному коментарі сайту «Український футбол» розповів керівник групи YouTube-каналів «One Pitch Group» Олександр Денисов.

- Сама ситуація дуже складна. До останнього клуби не знали, як сформується бюджет. До останнього не знали, куди та коли поїдуть, на скільки будуть випускати команди: на місяць чи більше. У всіх постійно зсувалися графіки, то раніше, то пізніше. Тому все так коливалося. Було достатньо клубів, які також хотіли брати участь, але в силу обставин та графіків у них не вийшло.

Також зрозуміло, що не у всіх клубів зараз стабільне фінансування, тому це також мало свої наслідки. У цих умовах ми розуміли, що створити турнір на більшу кількість команд, це означає, зробити турнір на довший період часу. А у зв’язку з тим, що ми не розуміли, де цей відрізок взяти, коли клуби одні їдуть на збір раніше, а інші ще не вирішили, чи поїдуть взагалі, то ми вирішили залишити на цей рік формат з 4 клубів. Турнір відбудеться з 6 по 15 лютого. Це влаштувало тих, хто прийняв нашу пропозицію.

Була ідея, яку ми задумали ще минулого року: зробити турнір міжнародним. Тому шукали когось з країн, які найбільш дружні для України під час війни проти росії. Ясно, що країни Прибалтики – це ті країни, які стоять на позиції допомоги та підтримки України. Хотіли ми і польські клуби запросити, але багато у кого вже починаються сезони і їх в Туреччині вже не буде. Були думки цей турнір проводити з 12 по 25 лютого, але ці терміни багато кого не влаштували. 

В будь-якому разі, ми зробили турнір міжнародним, а наступного року, якщо все буде добре, будемо цей турнір розширювати. Хочу дуже подякувати президенту Полісся Геннадію Буткевичу, за те що підтримав саму ідею і турнір продовжив своє існування. Він включився дуже активно та допоміг нам організувати Winter Cup-2023.

- Чому саме Левадія стала запрошеним іноземним клубом?

- Зараз в Левадії відбуваються певні зміни, новий тренерський штаб, команду очолив колишній гравець Валенсії Куро Торрес. Уже лунають заяви стосовно нової ери Левадії, так що гадаю, що це буде дуже гідний суперник для наших клубів на Winter Cup.

- Як ви плануєте показувати матчі цього турніру? На яких майданчиках це буде здійснюватися?

- Зараз ми вже закінчили формування бюджету на Winter Cup. Минулого року ми вивозили нашу техніку, наших людей для зйомки матчів. Цього року це зробити неможливо, з урахуванням усіх обмежень для пересування чоловіків. Тому зараз ми будемо співпрацювати із іноземною компанією, яка забезпечить нам продакшн у Туреччині. Транслювати Winter Cup будемо на найбільшому україномовному YouTube-каналі «Футбол 2.0». В Києві під цей турнір будемо робити студії, додатковий контент, для того щоб отримати максимально цікавий продукт, як це було минулого разу.

Сам власник Полісся пообіцяв діамант цієї історії: у турнірі братиме участь Олександр Усик. Більше того, він планує грати не в одному матчі, а в усіх, де грає Полісся. Ми пам’ятаємо, як рік тому британські та світові таблоїди писали про цю подію, так що, як то кажуть, Show must go on.

- Чи передбачений якійсь призовий фонд на цьогорічному Winter Cup?

- Цього року ми не передбачаємо призовий фонд, тому що турнір допомагає організувати президент Полісся, який взяв на себе дуже багато фінансових зобов’язань. Це і оренда стадіонів, і оплата арбітрів, а вони, до речі, будуть з Туреччини. Наш турнір поставлено в графік турецької Федерації футболу. Загалом, добре, що проводимо турнір, але який може бути призовий фонд, коли кожен усі вільні кошти намагається донатити на ЗСУ або на допомогу постраждалим від війни. 

- Чи зазнає змін кубок, який отримає переможець?

- Так, це буде оновлений кубок. Перший трофей, який виграло ФК Полісся рік тому, назавжди залишиться у клубу, але зараз буде виготовлено дуже прикольний трофей Winter Cup, який стане перехідним. У переможця кожного року буде залишатися зменшена копія, а сам кубок буде перехідним. Я бачив дизайн нового трофею Winter Cup, повірте, за такий кубок є сенс битися.

Данило Вереітін

X