«Я його радив Буряку в збірну України»: Кварцяний назвав найулюбленіших гравців, з якими він працював

Переглядів 1279
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
3 голоси
«Я його радив Буряку в збірну України»: Кварцяний назвав найулюбленіших гравців, з якими він працював
Віталій Кварцяний та Леонід Буряк. Колаж «Український футбол»
Відомий український тренер та президент Федерації футболу Волині Віталій Кварцяний розповів про своїх улюблених гравців, з якими йому довелося працювати.

Колишній головний тренер луцької Волині Віталій Кварцяний в інтерв'ю для FanDay.net згадав гравців, яких він відкрив.

«Кожен гравець залишив слід у моєму житті. Я не хочу когось образити, не назвавши його прізвище. Під моїм керівництвом грало багато збірників: Бабатунде з Нігерією виступав на чемпіонаті світу у Бразилії, Девіч грав за Сербію, Ряхн – за Естонію, Круніч – за Боснію, Гуйє – за Сенегал, Бікфалві – за Румунію».

Кварцяний розповів, що рекомендував екснападника Ворскли та Волині Василя Сачка до збірної України, яку на той момент очолював Леонід Буряк.

«З українців відзначу Шевчука, Хачеріді, Лужного, Сачка. Я Василя радив Буряку до збірної України, але на той час там грали Шевченко та Ребров, тож пробитися було нереально».

  • Буряк очолював збірну України з 2002 по 2003 рік.
  • Сачко за свою кар'єру пограв за такі клуби, як Таврія (1998), Оскіл (2000-2001), Волинь (2001-2006), Кривбас (2006-2008), Ворскла (2008-2012). За національну збірну форвард так і не зіграв.
  • Кварцяний раніше працював тренером таких клубів, як Торпедо Луцьк, польський КСЗО, Хмельницький, Кривбас, Металург Запоріжжя та 5 разів очолював Волинь.