«Я не за політику»: Петраков висловився про гру Вірменії та Туреччини на тлі складних відносин країн

Переглядів 435
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Я не за політику»: Петраков висловився про гру Вірменії та Туреччини на тлі складних відносин країн
Олександр Петраков. Фото: УАФ
Олександр Петраков, який займає посаду головного тренера збірної Вірменії, прокоментував майбутній матч із національною командою Туреччини на тлі складних історичних відносин між двома країнами.

25 березня у першому турі кваліфікаційного відбору збірна Вірменії прийме на своєму полі команду Туреччини. Між двома країнами склалися складні стосунки, і перед грою Олександр Петраков заявив, що футбол не має політизуватись та впливати на гру.

«Я не виступаю за те, щоб майбутню гру було політизовано. Усі футболісти, які виступають за кордоном, добре знають свою історію, і я дуже добре знаю вашу історію. Але футбол не має політизуватися. Це ніяк не має впливати на гру.

Пріоритет – це спорт та інтерес до нього. Я не за політику. Усі вони досвідчені гравці, які приїжджають із-за кордону. Вони з'явилися за кордоном не з власної волі. Усі знають свою історію».

Зазначимо, що свого часу, на той момент наставник нашої збірної, Петраков заявляв, що не викликатиме в розташування команди футболістів з чемпіонату росії, але сам підписав контракт зі збірною країни, яка є союзником рф.

Нагадаємо, що відносини між Вірменією та Туреччиною історично ускладнені питанням визнання Геноциду вірмен, відмовою Вірменії ратифікувати Карський договір та підтримкою Туреччиною Азербайджану у Карабахському конфлікті. Кордон між двома країнами закритий, його протяжність становить 311 км.

X