«Я раніше вважав його тихонею»: директор Центру ліцензування УАФ змінив думку стосовно тренера клубу УПЛ

Переглядів 412
Ілля Деулін Ілля Деулін
1 голос
«Я раніше вважав його тихонею»: директор Центру ліцензування УАФ змінив думку стосовно тренера клубу УПЛ
Ярослав Вишняк. Фото: Колос
Директор Центру ліцензування УАФ Валерій Шамардін розповів про тих, хто з сучасних українських тренерів на теоретичних заняттях найбільш балакучий, а хто – трошки скромніший.

У інтерв’ю FanDay.net директор Центру ліцензування УАФ Валерій Шамардін зізнався, хто з учнів на теоретичних заняттях тренерських курсів любив поговорити. 

За його словами, такими є нинішній керманич Колоса Ярослав Вишняк та асистент Руслана Ротаня у Олександрії та молодіжній збірній Сергій Кравченко:

«Вишняк розкрився. Я чомусь раніше вважав його тихонею. Однак він уміє дуже добре підтримати дискусію. Кравченко може аргументувати свою точку зору».

Скромнішим за своїх колег, за словами Шамардіна, є головний тренер Дніпра-1 Олександр Кучер:

«Кучер трохи мовчав. Він - досить скромна людина, тому мені іноді доводиться змушувати його активніше брати участь в обговоренні питань. Йому є що сказати, тому що у нього величезний досвід роботи під керівництвом такого наставника, як Мірча Луческу. Також він уже домігся перших успіхів у ролі тренера».

Наостанок Шамардін розповів, що ті ж Кравченко, Кучер та Вишняк мають досить цікаві думки в тактичному плані.

  • Всі ці спеціалісти нині навчаються на тренерську ліцензію категорії PRO, що є найвищою категорією серед усіх ліцензій.
  • Вишняк свою роботу на тренерській ниві почав у Колосі: був асистентом Руслана Костишина та Сергія Кузнєцова, потім був «в.о.» головного тренера, а в липні 2022 позбувся приставки.
  • Кравченко лише цього року почав тренерську роботу, працюючи разом з Ротанем: у Олександрії, молодіжній та національній збірній України.
  • Кучер провів Металіст з Другої ліги до УПЛ, а в липні 2022 року став керманичем Дніпра-1.