«Я – солдат. Як скажуть, так і буде»: Ващук детальніше розповів про рішення вступити до лав Національної гвардії України

Переглядів 36365
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
2 голоси
«Я – солдат. Як скажуть, так і буде»: Ващук детальніше розповів про рішення вступити до лав Національної гвардії України
Владислав Ващук. Фото: Facebook Владислава Ващука
Колишній гравець київського Динамо, одеського Чорноморця та Волині Владислав Ващук поділився деталями свого рішення приєднатися до Гвардії наступу.

Учора стало відомо рішення колишнього гравця київського Динамо та збірної України про вступ до лав Національної гвардії України. Вже сьогодні 48-річний Владислав Ващук детальніше розповів про свій крок в інтерв'ю для Футбол24.

Ексфутболіст не вбачає у своєму рішенні чогось надзвичайного.

«Вчинок як вчинок… Я просто вступив до лав Національної гвардії. Не бачу у цьому нічого надзвичайного. Усі говорять про контрнаступ. От треба його трохи прискорити. Люди втомилися, треба їх замінити. Україна має повернути свої території». 

Ващук запевняє, що недовго думав про вступ до Гвардії наступу.

«Я добре знайомий з командиром Гвардії наступу. Якось спілкувалися з ним, він зробив мені пропозицію: «Владиславе, не хочеш до нас?» Я подумав і відповів згодою: «А чому ні?»

Фото тексту присяги Владислава Ващук. Фото: Facebook Владислава Ващук

Легенда Динамо нагадала, що у свій час сам пережив окупацію в Гостомелі.

«Я пройшов окупацію, був у Гостомелі. Я усе це бачив на власні очі. Бачив тих, хто прийшов до нас, на нашу землю, безпосередньо до мене у двір. Я бачив трупи, бачив усі жахи. Це страшно, важко… Але кому зараз легко? Вони все ще на нашій землі. Хто як не ми? Ми боремося за наше майбутнє. За майбутнє наших дітей. Хочеться, щоб діти зростали у мирній та вільній країні». 

Ващук підсумував свої плани коротко, але промовисто.

«Я – солдат. Як скажуть, так і буде». 

Нагадаємо, що Ващук зіграв за Динамо у 357 матчах. За національну збірну України Владислав має 63 у власному активі та досвід виступу на Чемпіонаті Світу 2006 у Німеччині.

Крім Динамо в Україні гра за такі клуби: Чорноморець, Волинь та ФК Львів. Єдиним закордонним клубом у його кар'єрі був московський Спартак.