«Я втратив кілька років у Шахтарі»: колишній гравець «гірників» висловився про найважчий період своєї кар'єри

Переглядів 10243
Павло Клименко Павло Клименко
4 голоси
«Я втратив кілька років у Шахтарі»: колишній гравець «гірників» висловився про найважчий період своєї кар'єри
Дмитро Чигринський. Фото: Getty Images
Український захисник грецького Іонікоса Дмитро Чигринський поділився спогадами про тяжкий період своєї кар'єри, пов'язаний із серйозними травмами.

Екс-гравець Шахтаря Дмитро Чигринський розповів про те, що після повернення з Барселони до донецького клубу влітку 2010 року він міг завершити кар'єру через травми.

«Психологічно я ніколи не ламався, але через травми я випав із футболу на три роки. І в такі моменти розумієш, що можеш втратити не лише рівень, а й професію. Я був близький до того, щоб зневіритися. Але найлегше було знайти в собі сили не здатися та відновити кар'єру після Шахтаря».

Також Чигринський зазначив, що відхід із Шахтаря до Дніпра у лютому 2015 року допоміг йому повернутися на колишній рівень.

«Мій період у Дніпрі був схожий на те, що я знову почав грати у футбол, я був найщасливішим. Це було схоже на смерть та народження заново. Люди дивилися на мене, ніби говорячи: «Він не повернеться». Але коли ти відчуваєш, що можеш втратити все, останнє, про що ти думаєш, це думка інших».

За словами українського захисника, ситуація із травмами не зламала його морально і цей досвід допоміг йому в майбутньому у його кар'єрі.

«Той період допоміг мені вирости. Я був засмучений, втрачений. Загалом це був хороший шлях, можливо, я втратив кілька років у Шахтарі, можливо, я втратив рік у Барселоні, але я не знаю, чого б я досяг за інших обставин. Досвід, який я мав, послужив мені більше, ніж будь-який матч чи трофей».

Чигринський зізнався, що мав солідний контракт у Шахтарі, але він ніколи не витрачав гроші на дорогі речі.

«У Шахтарі, на щастя, у мене був добрий контракт. Зрозуміло, коли ситуація змінюється, ти починаєш більше думати про це. Але я ніколи не божеволів машинами, коштовностями або годинами», – сказав Чигринський в інтерв'ю виданню Relevo.

Чигринський є вихованцем львівського УФК та Шахтаря. У структурі донецького клубу він був із 2002 по 2009 рр., а також з 2010 по 2015 рр. Всього провів за «гірників» 189 матчів, забив 16 м'ячів і зробив двох асистів.

Також він захищав кольори:

  • запорізького Металурга;
  • Барселони;
  • Дніпра;
  • АЕКа.

У складі збірної України Чигринський провів 29 матчів.