«Я збирав Динамо, а не Луческу»: Хацкевич розкритикував Містера, зізнавшись, ким він вважає тренера Динамо

Переглядів 273
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
3 голоси
«Я збирав Динамо, а не Луческу»: Хацкевич розкритикував Містера, зізнавшись, ким він вважає тренера Динамо
Мірча Луческу. Фото: ФК Динамо
Колишній головний тренер київського Динамо Олександр Хацкевич піддав сумніву успіхи Мірчі Луческу на чолі біло-синіх та дав оцінку виступам клубу в єврокубках.

Екснаставник Динамо Олександр Хацкевич зазначив, що для нього Мірча Луческу назавжди залишиться тренером Шахтаря.

«Для мене Луческу завжди залишиться тренером Шахтаря. Хто б що не казав, що він в перший рік виграв усе, що можна в Україні. Я ще раз повторюся, що вчитель прийшов, коли клас був зібраний».

49-річний білоруський спеціаліст не вважає, що за Луческу Динамо продемонструвало прогрес.

«Динамо було зібране тоді не Луческу. Я збирав цю команду, потім Михайличенко, лише Забарний додався. За Луческу ніхто не з’явився з футболістів, це була вже зібрана команда. Можливо я жорстко скажу, але за останні два роки ніякого прогресу в команди немає».

Олександр Хацкевич. Фото: ФК Динамо

Також Хацкевич розкритикував 78-річного румунського тренера за невдалі виступи у єврокубках.

«Ви згадайте, яка була риторика, що у нас молода команда, ми зараз обіб’ємося, ковід, порожні трибуни, на другий рік ми, дай Боже, потрапимо до Ліги чемпіонів. Так, потрапили до Ліги чемпіонів, а скільки набрали? У першій кампанії чотири очки, обіграли Ференцварош та нічия, у другій – дві нічиї з Бенфікою (насправді одна – прим. «УФ»). Це шість очок з 30 у Лізі чемпіонів».

Екстренер киян назвав традиційне виправдання невдач Динамо від Луческу.

«Луческу гарно розповідає, здорово все. Потім Ліга Європи, а команда навіть з групи не виходить. Знову йдуть розмови, що третій рік команда молода і перебудовується», – сказав Хацкевич в інтерв'ю для SportArena.

  • Хацкевич очолював Динамо з 2017 по 2019 рік та разом з командою здобув два Суперкубки України.
  • Михайличенко вдруге був біля керма киян з 2019 по 2020 рік та виграв Кубок України.
  • З 2002 по 2016 рік Луческу очолював донецький Шахтар. Разом з «гірниками» він вісім разів ставав чемпіоном, вигравав Кубок УЄФА, здобув сім Суперкубків та шість Кубків України.
  • Луческу тренує Динамо з 2020 року. За цей час разом з киянами він став чемпіоном України, завоював Суперкубок та Кубок країни.
  • Минулого сезону кияни повторили антирекорд часів Олега Блохіна в сезоні 2013/14, посівши четверте місце в УПЛ. У Лізі Європи команда зайняла четверте місце в групі з Фенербахче, Ренном та АЕКом з Ларнаки.