«Як вони могли його не помітити?»: експерт здивований тим, що Динамо та Шахтар не підписали учасника ЧС-2022

Переглядів 3608
Євген Чепур Євген Чепур
2 голоси
«Як вони могли його не помітити?»: експерт здивований тим, що Динамо та Шахтар не підписали учасника ЧС-2022
Мислав Оршич. Фото: Динамо Загреб
Відомий журналіст Михайло Співаковський висловився про лівого вінгера Динамо Загреб та збірної Хорватії Мислава Оршича. Журналіст вважає, що футболіст свого часу міг би посилити українські гранди.

Співаковський давно стежить за Оршичем та відзначив унікальну долю 29-річного півзахисника.

«Я бачив купу м'ячів від Мислава Оршича: як він поховав Тоттенхем, як він забив Вест Хему. Це людина із унікальною долею. Ви часто нас питаєте: «Давайте, підберіть когось для українських грандів, хтось має бути». Людина у 25 років повернулася зі Сходу.

Людина не лише з хорватською школою, вона ще була у Спеції колись, там зіграла дев'ять матчів, три чи чотири роки грав у Китаї. Тобто ми розуміємо, що у 25 він повернувся до Загреба такою заможною людиною. Потім 26, 27, 28 років...».

На думку журналіста, Динамо чи Шахтар свого часу просто мали виявити інтерес до талановитого футболіста.

«Ми розмовляли з Глібом Платовим (скаут) і просто не могли зрозуміти, як жоден український гранд, Динамо чи Шахтар могли не помітити Мислава Оршича. Я вважаю, що це драма у його житті, він п'ять чи шість років просто сидів під Перишичем у збірній. Але це буває», – сказав Співаковський в ефірі «ТаТоТак».

Зазначимо, що Оршич на ЧС-2022 провів шість матчів, ставши джокером збірної Хорватії, відзначившись голом та двома асистами. Міслав переважно виходив на заміну замість Перишича, провівши повний матч лише з Марокко за бронзу. Наразі Transfermarkt оцінює Оршича у десять мільйонів євро.

X