«Якимось дивом Коваленко отримає ще один шанс»: журналіст – про новий клуб українця в Серії А

Переглядів 2087
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
0 голосів
«Якимось дивом Коваленко отримає ще один шанс»: журналіст – про новий клуб українця в Серії А
Віктор Коваленко. Фото: Спеція
Український журналіст Юрій Шевченко, який спеціалізується на італійському футболі, прокоментував перехід півзахисника Аталанти Віктора Коваленка до Англії

Автор Telegram-каналу ДжанлукаЛападула прогнозує, що в Емполі для Коваленка може повторитися історія зі Спецією, де українець не буде основним футболістом.

«Був упевнений, що Коваленко залишить Італію, але він якимось дивом отримає ще один шанс, навіть у Серії А. Тут ризикує повторитися історія зі Спецією, де Коваленка ставили на всі позиції в центрі поля і він не закріпився на жодній. Перспективи у Віктора сумнівні – ротація, можливо, статус дублера».

Шевченко пояснив, з ким доведеться конкурувати Віктору за місце у старті.

«Емполі починає сезон з 4-2-3-1. Один з двійки – це точно Разван Марін. Інший – 20-річний Якопо Фацціні, один з головних активів клубу.  Є ще Альберто Ґрасс, Ліам Гендерсон, Нікола Гаас і Філіппо Раноккья, якого орендували у Юве. Гравців вистачає. На позиції атакувального хава Грає головна зірка і черговая надія італійського футболу Бальданці. На флангах атаки: Мальдіні, Канчельєррі, Г’ясі, Камб’яґі», – написав Шевченко.

  • Коваленко може дебютувати за нову команду вже завтра. 26 серпня Емполі в другому турі першості Італії зіграє проти Монци (19:30). 
  • Емполі за підсумками сезону 2022/23 посів 14 місце в турнірній таблиці Серії А.