Якщо Україна переможе Румунію, то вийде в 1/4 фіналу молодіжного Євро-2023. Прогноз і анонс на матч

Переглядів 63473
Олександр Калінін Олександр Калінін
5 голосів
Якщо Україна переможе Румунію, то вийде в 1/4 фіналу молодіжного Євро-2023. Прогноз і анонс на матч
Гравці збірної України U-21, фото: Оксана Васильєва
Ексклюзивний анонс другого матчу Євро-2023 (U-21) між молодіжними збірними Румунії та України спеціально для вас на «УФ».

24 червня відбудеться поєдинок між молодіжними збірними Румунії та України в рамках Євро-2023 (U-21). Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує цю зустріч. Де дивитися, що дає цей матч і чим це все закінчиться?

Румунія U-21 – Україна U-21

24 червня. 19:00. м. Бухарест. Стадіон “Стяуа”

Пряма трансляція – Суспільне (регіональні канали)

Дискваліфікації – відсутні

  • Ротань обійшовся на старті без нічиєї

Молодіжна збірна України проведе свій другий поєдинок на Євро-2023. У першому матчі підопічні Руслана Ротаня приємно вразили футбольну спільноту України, здобувши перемогу з рахунком 2:0 над Хорватією. “Синьо-жовті” забили у кожному з таймів і заслужено взяли три очки. У першій половині зустрічі Олексій Кащук відкрив рахунок. А вже по перерві з передачі того самого Кащука, перевагу України подвоїв форвард Данило Сікан. 

У паралельному матчі нашої групи іспанці здолали Румунію з рахунком 3:0. Усі три м’ячі були забиті у другому таймі. Таким чином, перед другим туром групового етапу в нашому квартеті сформувався тандем лідерів: Іспанія та Україна. У обидвох збірних по три очки. Натомість у Румунії та Хорватії нуль залікових балів. Якщо Україна переможе Румунію, то гарантує собі 1/4 фіналу молодіжного Євро-2023, незалежно від результату поєдинку між іспанцями та хорватами.

Гравці збірної України U-21, фото: Оксана Васильєва

Нагадуємо, як виглядає заявка молодіжної збірної України на Євро-2023 (U-21): 

Воротарі: Руслан Нещерет (Динамо), Анатолій Трубін (Шахтар), Кирило Фесюн (Колос)

Захисники: Костянтин Вівчаренко, Олександр Сирота (обоє – Динамо), Максим Таловєров (ЛАСК, Австрія), Олексій Сич (Кортрейк, Бельгія), Ростислав Лях (Рух), Максим Брагару, Володимир Салюк (обоє – Чорноморець), Арсеній Батагов (Зоря).

Півзахисники: Володимир Бражко (Зоря), Іван Желізко (Валмієра, Латвія), Олексій Кащук (Сабах, Азербайджан), Олександр Назаренко (Дніпро-1), Дмитро Криськів, Олег Очеретько, Артем Бондаренко, Георгій Судаков (усі — Шахтар), Михайло Мудрик (Челсі)

Нападники: Богдан В'юнник (ГАК, Австрія), Данило Сікан (Шахтар), Владислав Ванат (Динамо)

  • У румунів – одноклубники Ігнатенка та Кочергіна

Молодіжну збірну Румунії очолює 58-річний Еміл Сендой. На правах господаря турніру румуни відбір до Євро не проходили, а відразу опинились у фінальній частині змагань. Так само, як інша країна, яка приймає цей чемпіонат Європи – Грузія. 

Головний тренер румунів Сендой викликав 27 футболістів на це Євро: 

Воротарі – Отто Гіндріх (Кішварда, Угорщина), Міхай Попа (Волунтарі), Штефан Тирновану (ФКСБ);

Захисники – Марко Ейманн (Паралімну, Кіпр), Богдан Раковіцан (Ракув, Польща), Раду Дрегушін (Дженоа, Італія), Александру Пантя, Міхай Ліксандру (обидва - ФКСБ), Віктор Дікан (Ботошань), Андрей Борза (Фарул), Валентин Ціку (Петролул), Андрес Думітреску (Сепсі);

Півзахисники – Алексі Піту (Бордо, Франція), Валентин Михейле (Парма, Італія), Владімір Скречу, Александру Кімпану, Александру Ішфан (усі - Університатя), Драгош Албу, Влад Поп (обидва – Університатя 1948), Давид Микулеску, Октавіан Попеску (обидва – ФКСБ), Константін Грамені, Адріан Мазілу (обидва – Фарул), Клаудіу Петріла (ЧФР);

Нападники – Йован Маркович (Університатя), Даніель Берліджа (ЧФР), Луїс Мунтяну (Фарул). 

Збірна Румунії U-21, фото: ProSport

Більшість гравців представляють чемпіонат Румунії, однак є кілька хлопців, які грають в Італії та Франції. Зокрема, в Серії «А» виступають захисник Раду Дрегушін (Дженоа) та півзахисник Валентин Михайле (Парма), а у Лізі 2 грає Алексі Піту (Бордо). Однак усі ці футболісти грають у других лігах Італії та Франції. Капітаном румунів є Богдан Раковіцан. 23-річний центрбек виступає у чемпіонаті Польщі за Ракув, у цьому сезоні він став чемпіоном разом з нашим Владиславом Кочергіним. Попри те, що Раковіцан грає на позиції захисника, він забив один м’яч і віддав одну результативну передачу за Ракув у цьому сезоні за 13 матчів.  

Історія зустрічей – 2:+1=0-1; 3:1

Майбутній герой матчу – Олексій Кащук

У цьому сезоні Кащук виступав за азербайджанський Сабах Баку. За 31 матч він забив 16 м’ячів. 22-річний форвард у першому матчі на Євро-2023 оформив гол+пас і заслужено став найкращим гравцем матчу. Контракт Кащука належить донецькому Шахтарю, оренда в Сабаху завершується 30 червня цього року. Тому якщо Олексій проведе успішне Євро, то, можливо, ми його побачимо в складі “гірників” у новому сезоні, або більш топовому чемпіонаті, ніж Азербайджан. Чи вдасться Кащуку знову стати героєм поєдинку? 

Олексій Кащук, фото: УЄФА

Прогноз на гру Румунія U-21 – Україна U-21: П2 – 2.01

Попри те, що Румунія проводить домашнє Євро, перший матч їй відверто не вдався. Румуни стримували тиск Іспанії до 55 хвилини, поки не пропустили перший м’яч. Після того колектив Еміла Сендоя посипався і пропустив ще двічі. Україна, навпаки, стартувала куди успішніше, обігравши хорватів у кожному з таймів. Підопічні Руслана Ротаня відчули смак плей-офу Євро-2023. Для цього їм потрібно просто перемагати румунів, а не відкладати все на матч проти дуже сильних іспанців. Отож, очікуємо другої поспіль перемоги “синьо-жовтих”. Букмекерська контора Favbet на такий розвиток подій дає чудовий коефіцієнт – 2.01.