Ярмоленко назвав найпам’ятніший гол у своїй кар’єрі: відверте зізнання легенди Динамо

Переглядів 1051
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
2 голоси
Ярмоленко назвав найпам’ятніший гол у своїй кар’єрі: відверте зізнання легенди Динамо
Андрій Ярмоленко. Фото: ФК Динамо
Легенда київського Динамо та капітан збірної України Андрій Ярмоленко, відповідаючи на запитання на автограф-сесії, назвав найпам’ятніший гол у своїй кар’єрі

У неділю, 6 серпня, відбулася автограф-сесія легенди київського Динамо Андрія Ярмоленка. Під час події капітан збірної України фотографувався з охочими та відповідав на запитання.

Ярмоленко не зміг відповісти на питання про найкращий гол у кар'єрі та розповів про найпам’ятніший.

«Для мене кожен гол по-своєму важливий, але є найпам'ятніший – це перший м'яч за Динамо у ворота Ворскли з Полтави», – сказав Ярмоленко під час автограф-сесії.

Матч, про який говорить Андрій, відбувся 11 травня 2008 року у Києві на стадіоні Динамо імені Валерія Лобановського. Перший гол у тій зустрічі забив сербський хавбек біло-синіх Мілош Нінкович, але на 35-й хвилині рахунок у грі зрівняв захисник полтавців Григорій Ярмаш.

Ярмоленко з'явився у матчі на 83-й хвилині, змінивши нападника Артема Кравця. А вже на 89-й хвилині Андрій зумів вирвати перемогу для Динамо, відзначившись у воротах Сергія Долганського. Матч закінчився з рахунком 2:1 на користь біло-синіх.

  • Ярмоленко перейшов до Динамо з чернігівської Десни у 2007 році. У складі киян 33-річний вінгер провів 340 матчів, забив 137 голів, віддав 90 асистів та виграв вісім трофеїв.
  • В серпні 2017 року Андрій покинув рідний клуб, перейшовши до дортмундської Боруссії за 25 млн євро. Ще за рік українець знову змінить клуб і стане гравцем лондонського Вест Хему.
  • Останнім клубом Ярмоленка до повернення в Динамо був еміратський Аль-Айн у складі якого він провів 33 гри, забив 12 голів та віддав шість асистів.