«Є питання?»: між ФК Рух та Карпатами виник скандал через «крадіжку» гравців

Переглядів 545
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Є питання?»: між ФК Рух та Карпатами виник скандал через «крадіжку» гравців
Андрій Тлумак. Фото: ФК Карпати
Рух на своєму офіційному сайті виступив зі зверненням до Карпат, в якому оскаржив слова їхнього головного тренера Андрія Тлумака, що клуб нібито забрав у зелено-білих вихованців, завдяки чому досяг успіху на внутрішній та міжнародній арені.

Рух заявив, що молоді футболісти, які раніше займалися в академії збанкрутілих у 2021 році Карпат, досягли успіхів насамперед завдяки роботі свого нового клубу. У зверненні наголосили і на тому, що за всіх гравців свого часу було заплачено компенсацію.

«Готовий клуб нести відповідальність за висловлювання Тлумака? За футболістів, які мали відношення до збанкрутілих Карпат, Рух заплатив компенсацію у розмірі близько двох мільйонів гривень. Усі ці футболісти підписали контракти клубом згідно з регламентними нормами ФІФА та УЄФА»

Прес-служба Руху зазначає, що згідно з нормами ФІФА, вихованцем клубу є гравець, який віком від 15 до 21 років був зареєстрований за клуб протягом трьох повноцінних сезонів. Багато молодих гравців, які перейшли з академії старих Карпат, вже скоро вважатимуться вихованцями Руху.

«Жоден із футболістів Руху, які грають зараз у Юнацькій лізі УЄФА, офіційно не є вихованцем Карпат. Перед тим, як говорити щось про вихованців, варто подивитися на рік заснування вашого клубу – 2020-го. Є питання?», – написано у зверненні.

Зазначимо, що якщо вірити даним авторитетного порталу Трансфермаркт, то Рух має у своєму складі цілих 13 футболістів, які раніше були в структурі збанкрутілих або нових Карпат.