«Є три важливі мінуси»: Вацко виділив головні проблеми у трансфері Забарного до Борнмута

Переглядів 5127
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
«Є три важливі мінуси»: Вацко виділив головні проблеми у трансфері Забарного до Борнмута
Ілля Забарний. Фото: ФК Борнумут
Відомий український коментатор Віктор Вацко висловився у своїй авторській передачі стосовно трансферу Іллі Забарного до англійського Борнмута.

Коментатор Вацко вважає, що в цьому трансфері є три важливих мінуси. На його думку, перший мінус — ціна. 

«Було три важливі мінуси. Перший – це ціна. Минулого літа Динамо встановило ціну на Забарного в 40 млн євро  На Динамо виходив Тоттенхем, а на фініші трансферного вікна Лестер, який продав у Челсі Веслі Фофана. Вони виходили через посередників, почули цифру 40 млн, і на цьому розмова закінчилася. Для них це непідйомна сума. Вони не хотіли платити таких грошей».

Також Вацко зазначив, що Забарний гравець УПЛ і тому йому буде складно одразу влитися в ритм АПЛ.

«Другий мінус. Забарний – це гравець із української Прем'єр-ліги. У порівнянні з АПЛ за темпом, динамікою, атлетизмом, тиском УПЛ можна назвати Таврією порівняно з Рейнджровером. Тому футболісту потрібен час на адаптацію у новому чемпіонаті з новими викликами».

І третім мінусом став вік Забарного. Вацко вважає, що в 20 років неймовірно складно вирішувати турнірні завдання.

«Третій мінус. Вік футболіста. У вересні Забарному виповнилося 20 років. У такому віці лише одиниці центральних захисників готові до вирішення турнірних завдань у складах топ-клубів Європи. Ми говоримо про сучасний футбол. Такі гравці мають бути вундеркіндами та дуже дорого коштувати», — заявив Вацко.

Нагадаємо, що Борнмут купив українського футболіста у київського Динамо за 27 мільйонів євро в заключний день зимового трансферного вікна. У поточному сезоні Забарний зіграв за столичне Динамо 25 поєдинків, у яких він результативними діями не відзначався.

X