Юрій ГУРА: «ДО ВИЇЗДУ В ТУРЕЧЧИНУ МИ ВИЗНАЧИМОСЯ З НОВАЧКАМИ»

Переглядів 187
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Головний тренер «Украгрокому» — про початок зимової підготовки, новачків та можливе об’єднання з «Олександрією»

— Юрію Володимировичу, відпустка завершилася, а отже попереду насичені трудові будні. З яким настроєм та з якими змінами розпочинає зимову підготовку «Украгроком»?

— З хорошим настроєм розпочали тренування. Відпустка була тривалою, й помітно, що більшість скучила за роботою. Нині команда готується в режимі дворазових тренувань. Щодо змін, то окрім Раселя Білали й Артура Сірика, які залишили команду ще в кінці минулого року, більше змін у нас немає. Утім, зміни будуть, до виїзду на збір до Севастополя остаточно визначимо, з ким продовжимо співпрацю.

— Гадаю, уже визначилися з планами на наступні два місяці?

— Звичайно. До 31 січня готуватимемося в Олександрії. Наступним етапом підготовки стане виїзд на збір до Севастополя 4 лютого. Потім повернемося додому, де тренуватимемося наступний тиждень. Ну й апогеєм зборів стане виліт на збір до Туреччини, звідки повернемося за два тижні до поновлення змагань.

Щодо контрольних матчів, то вже зіграли зі «Славутичем» (2:1). До виїзду на Кримський півострів майже щодня спарингуватимемося з аматорськими колективами, тоді як у Севастополі суперників підбиратимемо куди серйозніших.

— Головним питанням тривалого зимового антракту є і залишається селекційна робота. Чи є вже новачки і чи варто очікувати на серйозне підсилення?

— Підсилення, звичайно ж, буде. Не приховуватиму, що нині низка виконавців перебуває в команді на оглядинах. Гадаю, що до виїзду в Туреччину ми визначимося з тими гравцями, які виступатимуть за «Украгроком» навесні.

Не секрет, що у вашої команди є серйозні проблеми з реалізацією. В середньому за гру підопічні забивали менше одного м’яча. Наскільки складно нині знайти хорошого нападника, сильно не витрачаючись?

— Проблема хорошого нападника нині актуальна не лише для нас, і це не є секретом. Тому знайти такого футболіста дуже непросто. До того ж, гроші на купівлю таких футболістів нам не виділяються, тож запрошуватимемо переважно вільних агентів. Відповідно, ні про які серйозні придбання нині говорити недоречно.

— Пане Юрію, говорячи про селекцію та підготовку, спокою мені не дає одне: нещодавно руба стало питання про можливе об’єднання «Олександрії» й «Украгрокому». Й дуже велика вірогідність того, що базовим стане саме олександрійський ФК. Що ви думаєте з цього приводу і як за таких розмов планувати підготовку?

— А що я можу зараз прокоментувати, коли довкола цього питання лише розмови? Знаєте, як кажуть: поки не вступиш у калюжу, не знатимеш, чи глибока вона.

— Гадаю, вам не байдужа ваша тренерська доля…

— Звичайно, не байдужа, але, знову ж таки, поки нічого конкретного сказати не можу…

— Давайте про цей сезон. Які завдання вирішуватиме «Украгроком» навесні?

— Керівництво поставило перед нами завдання фінішувати на п’ятому місці. Не приховуватиму, що виконати його буде непросто, але ми старатимемося.

— Серйозно! Та, зізнаюсь, ваша команда мене приємно здивувала цього сезону. Ще рік тому грали у другій лізі, а нині на два очки відстаєте від квартету лідерів. У чому секрет успіху?

— Говорячи про відставання на два очки від квартету лідерів, потрібно враховувати, що на стільки ж очок ми випереджаємо й команди з дна турнірної таблиці.

— Погоджуюся, але якщо фінішуєте на високому місці, то навряд чи наступного сезону хтось акцентуватиме увагу на тому, на стільки очок ви випередили тих же аутсайдерів…

— Теж правильно. У чому секрет успіху? Відповіддю своєю навряд чи вас здивую. Стабільність фінансова, хороші умови для роботи й стали запорукою вдалого виступу в першій частині сезону.

Олександр ТРАВЯНКА.

X