За участю команд Зінченка та Мудрика: клуби АПЛ встановили рекорд за трансферними витратами

Переглядів 222
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
За участю команд Зінченка та Мудрика: клуби АПЛ встановили рекорд за трансферними витратами
Мойсес Кайседо. Фото: Google
До завершення літнього трансферного вікна залишається менше тижня, але вже зараз воно встановлює новий рекорд як найдорожчий в історії англійського футболу.

На 25 серпня поточного року клуби англійської Прем'єр-ліги витратили близько 1,95 мільярдів фунтів на придбання нових футболістів. Ця сума вже перевершує попередній рекорд, встановлений влітку 2022 року, коли клуби АПЛ витратили 1,92 мільярда фунтів, згідно з даними Deloitte.

З урахуванням того, що вікно закриється 1 вересня, очікується, що загальна сума перевалить за позначку два мільярди фунтів. Середня вартість одного трансферу в літнє вікно 2023 становить 25 мільйонів фунтів, що вище, ніж рік тому, коли вона становила 20 мільйонів фунтів. 

У цьому літньому трансферному вікні клуби АПЛ вже здійснили два трансфери на загальну суму понад 100 мільйонів фунтів: Деклан Райс перейшов із Вест Хема до Арсеналу, а Мойзес Кайседо з Брайтона до Челсі. Минулого року таких трансферів на суму понад 100 мільйонів фунтів не було.

Топ-5 найдорожчих трансферів Челсі цього трансферного вікна

  1. Кайседо — 116 мільйонів євро;
  2. Лавія — 62 мільйони євро;
  3. Нкунку — 60 мільйонів євро;
  4. Дісасі — 45 мільйонів євро;
  5. Джексон — 37 мільйонів євро.

Топ-3 найдорожчих трансферів Арсеналу цього трансферного вікна

  1. Райс — 116 мільйонів євро;
  2. Хаверц — 75 мільйонів євро;
  3. Тімбер — 40 мільйонів євро.

Проте чисті витрати клубів АПЛ становили 825 мільйонів фунтів стерлінгів, що на 25% менше, ніж у літнє трансферне вікно 2022 року, коли вони становили 1,1 мільярда фунтів. Літнє трансферне вікно в АПЛ та інших топ-чемпіонатах Європи закриється 1 вересня.