Замінування Печерського суду: Павелку не обрали запобіжний захід та перенесли засідання

Переглядів 546
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
Замінування Печерського суду: Павелку не обрали запобіжний захід та перенесли засідання
Андрій Павелко. Фото: УАФ
Президенту УАФ Андрію Павелку не обрали запобіжний захід через «замінування» Печерського суду. Матеріали кримінального провадження надійшли до Печерського суду Києва, проте засідання у справі не відбулося.

Генпрокуратура подала клопотання про запобіжний захід у вигляді утримання функціонерів УАФ під вартою. Засідання у справі Запісоцького мало розпочатися о 10:00, а об 11:00 мали вибрати запобіжний захід Павелку.

25 листопада Печерський суд Києва мав обрати запобіжний захід президенту УАФ Андрію Павелку та генеральному секретарю Юрію Запісоцькому. Обидва керівники нещодавно отримали підозри від Генеральної прокуратури.

Однак через повідомлення про замінування Печерського суду обидва засідання перенесли на понеділок, 28 листопада, на 14:00 та 15:00 відповідно, повідомив журналіст Костянтин Андріюк у Telegram.

«Цікаво, що на цей лист відреагували лише в Печерському суді і саме через нього перенесли засідання Запісоцького і Павелка на 28 листопада. Вибухотехніки так і не прибули на місце, начебто, замінування», — написав Андріюк.

Раніше у Андрія Павелка було проведено обшуки. Кримінальне провадження, в якому фігурує президент УАФ, зареєстроване ще у червні 2018 року.