«Запросили за неймовірні гроші»: президент європейського клубу прокоментував знаменитий трансфер Шахтаря

Переглядів 20865
Дмитро Котков Дмитро Котков
4 голоси
«Запросили за неймовірні гроші»: президент європейського клубу прокоментував знаменитий трансфер Шахтаря
Крістіано Лукареллі у складі Шахтаря. Фото: Google
У 2007 році донецький Шахтар здійснив трансфер, який змусив обговорювати його в Європі. Урбано Кайро, який є президентом Торіно, висловився про те придбання гірників.

Президент італійського Торіно Урбано Кайро висловився про трансфери у світовому футболі.

«Зрозуміло, що є й деякі перегини, які були десять років в тому ж Китаї. Я пам'ятаю, що були такі випадки і в Україні з донецьким Шахтарем, який запросив Лукареллі за неймовірні гроші», - цитує президента туринців Sportitalia. 

Також власник «Торо» додав наступне:

«Але потім усе повертається на більш врівноважений рівень. Але вливання «свіжих» грошей для нашої країни і для нашого футболу може бути позитивом», - додав Кайро.

Трансфер на той момент 31-річного Крістіано Лукареллі з Ліворно влітку 2007 року обійшовся донецькому Шахтарю у вісім мільйонів євро. Вже через півроку український клуб продав італійця в Парму за 5,7 мільйонів євро.

  • У 2005 році Крістіано з 24 голами в активі став найкращим голеадором італійської Серії А.
  • З 2020 року Лукареллі працював головним тренером італійської Тернани, але в червні 2023 року його було відправлено у відставку.
  • Гравці донецького Шахтаря наразі знаходяться на зборах у Нідерландах, де пристосовуються до нового наставника Патріка ван Леувена.