«Зарано думати про вояж на Близький Схід»: коментатор назвав бажані чемпіонати для хавбека збірної України

Переглядів 374
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
1 голос
«Зарано думати про вояж на Близький Схід»: коментатор назвав бажані чемпіонати для хавбека збірної України
Віктор Коваленко. Фото: Getty Images
Відомий футбольний коментатор Вадим Скічко поділився думками щодо перспектив українського півзахисника Віктора Коваленка у європейському футболі.

25 серпня стало офіційно відомо про перехід хавбека збірної України Віктора Коваленка до Емполі на правах річної оренди з правом викупу із Аталанти.

Вадим Скічко в ексклюзивному інтерв'ю для сайту «Український футбол» висловився щодо того, що робити півзахиснику у разі провалу у новому клубі.

«Коваленку точно зарано думати про вояж на Близький Схід. Якщо не складеться в Емполі, не обов'язково повертатися в Шахтар або їхати в Туреччину. В Європі достатньо хороших варіантів. Можна спробувати себе у Франції або Швейцарії».

Експерт вважає, що україню треба залишатися у європейському футболі.

«Віктору потрібно чіплятися за шанси в Європі. Якщо не за топ-чемпіонати, хоча б знайти ту команду, де він заграє. Давайте пофантазуємо: якщо Коваленко зможе віднайти себе у Швейцарії, то він однозначно стане посиленням і для збірної України.

Краще грати у більш скромному чемпіонаті, ніж сидіти на лавці у топ-чемпіонаті», – сказав Скічко для «УФ».

  • У неділю, третього вересня, команда Коваленка зіграє матч проти Ювентуса, який розпочнеться о 21:45.
  • Коваленко має контракт з Аталантою до 30 червня 2025 року. Портал Transfermarkt оцінює його вартість у півтора мільйона євро.
  • Два минулі сезони українець провів на правах оренди у Спеції: 47 матчів, один гол, три результативні передачі.
  • У складі збірної України Коваленко зіграв 32 поєдинки. Востаннє за національну команду Віктор виступав 16 листопада 2021 року в матчі проти Боснії і Герциговіни (2:0).