Заведено десять кримінальних справ щодо розкрадання грошей на Павелка: президент УАФ — «корупційний чемпіон»

Переглядів 3222
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
Заведено десять кримінальних справ щодо розкрадання грошей на Павелка: президент УАФ — «корупційний чемпіон»
Андрій Павелко. Фото: УАФ
Путівник по кримінальних справах щодо афер керівництва Української асоціації футболу з грошима з українського бюджету та від міжнародних донорів.

Як повідомляє FootballHub, щонайменше десять карних справ розслідують Нацполіція, ДБР, НАБУ та Прокуратура за фактами протиправної діяльності команди Андрія Павелка в УАФ (раніше – ФФУ).

За даними джерела, на рахунку команди Павелка і примітивна корупція на кшталт завищення вартості будівельних робіт, і виведення грошей в офшори, і змова з детективами НАБУ, і навіть перешкоджання законній діяльності журналістів – простіше кажучи, тиск та погрози тим, хто наважився розповідати правду про шокуючі оборудки футбольних топ-функціонерів.

Виання зібрало докупи всі карні справи щодо оборудок УАФ. Якщо образно висловлюватися, то це справжній путівник по футбольній корупції в Україні в часи, коли УАФ (до цього ФФУ) керує Андрій Павелко та його команда.

Сума збитків завданих футбольними корупціонерами бюджету України та міжнародним організаціям (УЄФА та ФІФА), експерти оцінюють у приблизно пів мільярда гривень.

Також джерело зазначає, що попри багаторічні розслідування досі немає жодного вироку суду.

X