Італія – бронзовий призер Ліги націй 2023: команда Манчіні здолала Нідерланди, перервавши «чорну» смугу невдач

Переглядів 413
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2 голоси
Італія – бронзовий призер Ліги націй 2023: команда Манчіні здолала Нідерланди, перервавши «чорну» смугу невдач
Італійці святкують перший гол у ворота Бейлова. Фото: Google
Коли домашні стіни, просто стіни. Нідерланди на своїй арені у видовишній перестрілці, програли матч за третє місце Ліги націй збірній Італії. Скуадра Адзурра вирішила все ще в першому таймі.
  • Два європейські гранди вже шість разів зустрічалися у турнірах УЄФА: в активі Італії три перемоги, Нідерландів – дві;
  • В останній очній зустрічі якраз і було зафіксовано єдину нічию - з рахунком 1:1 у Бергамо в рамках минулої Ліги націй;
  • У тому матчі 2020 року Лоренцо Пеллегріні вивів італійців уперед, але за дев'ять хвилин Донні ван де Бек засмутив господарів.

З місця в кар'єр. Саме так розпочали матч за третє місце Ліги націй італійські футболісти і вже до 20 хвилини гри зробили заділ, який гарантував їм підсумкову перемогу.

Спершу, вже на  шостому оберті хвилинної стрілки голом відзначився Федеріко Дімарко:  гравець Інтера класним ударом поцілив  у дальню дев'ятку, після майстерної передачі п'ятою від Распадорі.

Слідом за Дімарко відзначився гравець Сассуоло Давіде Фраттезі: він був прудкішим за всіх і добив відскок після заблокованого удару партнера по команді Вілфріда Ньонто.

В таймі номер два, який розпочався ну дуже мляво, інтригу на 68 хвилині відродив гравець Аяксу Стівен Бергвейн: він скористався неузгодженістю дій італійців у власному штрафному і підхопивши відскок чудово і без шансів пробив повз Джанлуїджі Доннаруму.

▶️ Відео перемоги збірної Італії над Нідерландами у матчі за третє місце в Лиге наций 2023 дивіться за ПОСИЛАННЯМ

Але недовго грала музика на стадіоні в Енсхеді: Федеріко К’єза увірвався в штрафну опонента розхитав найнадійнішого бека Нідерландів Вірджила ван Дейка і щічкою елегантно поклав м'яча в сітку.

Міг знову відродити інтригу Ваут Вегхорст, але його гол після перегляду ВАР арбітр відмінив. Здавалося б на цьому крапка, але ні.

Горді голландці не здавалися і Жоржиньйо Вейналдум вже на останній хвилині основного часу знову скоротив відставання до мінімуму. Грати залишалося ще дев'ять хвилин – саме стількі часу додав арбітр, однак ... зрівняти рахунок команді Рональда Кумана не вдалося. Воні ще й ледь не пропустили, але впідсумку все завершилося з рахунокм 3:2 на користь Італії.

За останні 15 місяців італійські команди доходили до фінальних стадій різних турнірів (або відбору до них), де поступилися в 7 вирішальних матчах: 

  • ЧС: виліт збірної Італії в плей-оф на останніх хвилинах від Північної Македонії (0:1); 
  • ЧС U20: поразка збірної Італії в фіналі Уругваю (0:1);
  • Ліга націй: програш збірної Італії в півфіналі на останніх хвилинах Іспанії (1:2);
  • Фіналіссіма: розгром збірної Італії від Аргентини (0:3);
  • Ліга конференцій: поразка Фіорентини на останніх хвилинах Вест Гему (1:2);
  • Ліга Європи: програш Роми в серії пенальті Севільї (1:1, 1:4 по пен.);
  • Ліга чемпіонів: мінімальна поразка Інтера Ман. Сіті (0:1).

Ліга націй. Матч за третє місце

Нідерланди – Італія 2:3  (0:2)

Голи: Дімарко, 6, Фраттезі, 20, Бергвейн, 68, К’єза, 73, Вейналдум, 90.  

Вирішальна битва Ліги націй відбудеться сьогодні, 18 червня. У фінальній грі зустрінуться національні збірні Хорватії та Іспанії.

Початок гри о 21:45 за кіївським часом.

  • Турнір Ліги націй вперше пройшов у вересні-червні 2018/2019 років.
  • Першим переможцем молодого турніру стала збірна Португалії. У фіналі команда Кріштіану Роналду обіграла Нідерланди 1:0;
  • В 2020/2021 роках тріумфаторами Ліги націй стали французи, які у фінальній грі перемоги іспанців 2:1.