Жирона знайшла заміну своєму бомбардиру: партнером Циганкова стане форвард, якого порівнюють з кращим снайпером УПЛ

Переглядів 4049
Артем Жилінський Артем Жилінський
7 голосів
Жирона знайшла заміну своєму бомбардиру: партнером Циганкова стане форвард, якого порівнюють з кращим снайпером УПЛ
Віктор Циганков та Ельдор Шомуродов. Колаж «Український футбол»
Український вінгер іспанської Жирони Віктор Циганков може отримати нового таранного форварда в каталонську команду, який належить італійській Ромі.

25-річний узбецький нападник Роми Ельдор Шомуродов зацікавив Лечче та Жирону. За інформацією видання «Спорт-Експрес», римський клуб шукає варіанти для оренди свого форварда.

Рома вже назвала умови, за яких готова віддати форварда в один із цих клубів.  Для цього потрібно взяти Шомуродова в оренду з обов'язковим викупом, проте ця умова поки що відлякує претендентів з-поміж небагатих клубів, адже зарплата гравця становить 1,5 мільйона євро.

На батьківщині форварда порівнюють із легендою узбецького футболу та Динамо Максимом Шацьких. Він виступав за київський клуб із 1999 по 2009 роки. (328 матчів, 141 гол). Саме Шацькому належить рекорд по забитим голам в УПЛ, адже нападник киян зумів відзначитися 124 рази в чемпіонаті України. 

  • Циганков після трансферу з Динамо за п'ять мільйонів євро провів за каталонців у минулому сезоні 19 матчів, в яких забив три голи та віддав шість асистів;
  • Угода 25-річного вінгера з клубом чинна до червня 2027 року;
  • Другу частину минулого сезону Шомуродов провів на правах оренди у Спеції, яка вилетіла за підсумками сезону до італійської Серії Б;
  • Загалом у минулій кампанії гравець провів 24 матчі, в яких забив два голи та зробив два асисти.