Зимовий кубок ПФЛ, Меморіал Макарова: як команди Другої ліги проведуть зимові збори

Переглядів 847
Павло Клименко Павло Клименко
2 голоси
Зимовий кубок ПФЛ, Меморіал Макарова: як команди Другої ліги проведуть зимові збори
Матч Нива В - Рубікон. Фото: ФК Нива Вінниця
На початку листопада команди Другої ліги зіграли останні матчі першої частини змагань. Колективи третього дивізіону пішли у зимову відпустку. Весняний етап змагань стартує 8 квітня 2023 року.

Сайт «Український футбол» у цьому матеріалі детально розкаже про плани кожної команди Другої ліги на зимові збори.

НИВА Бузова (1 місце)

На першому етапі підготовки лідер Другої ліги збереться 5-6 січня та пройде медогляд. Перший збір триватиме з 9 по 20 січня, після чого Нива візьме участь у Меморіалі Макарова. 

Другий етап підготовки команда Сергія Карпенка розпочне з відкритого Зимового кубку ПФЛ.

РЕАЛ ФАРМА (2 місце)

Одеська команда традиційно для клубу бере участь двома складами у зимовій  першості Одеської області. Ближче до Нового року гравці команди отримають відпочинок, і приблизно 23 січня Реал Фарма розпочне повноцінні збори.

Нагадаємо, під час зимової перерви в найуспішнішому сезоні в своїй історії одеський клуб відважився на тренерську зміну: Юрія Куліша замінив Андрій Пархоменко, який раніше успішно працював з Балканами.

ЧАЙКА (3 місце)

Минулого тижня Чайка спільно з молодшою командою зіграла Різдвяний турнір, в рамках тренувального процесу під керівництвом в.о. головного тренера Ігоря Луценка. Команди поділилися по шість гравців і зіграли між собою колову систему ігор. 

Команда планує взяти участь у Зимовому кубку ПФЛ. Більш детальні плани Чайки на зимову перерву будуть відомі вже після Нового року.

НИВА Вінниця (4 місце)

Перший навчально-тренувальний вінницької команди збір запланований на десяте січня. Поки що Нива у відпустці, але ті футболісти, які перебувають у Вінниці, 1-2 рази на тиждень збираються і тренуються, підтримують фізичну форму. 

ЗВЯГЕЛЬ (5 місце)

На даний момент команда Житомирської області знаходиться у відпустці. Як повідомив сайту «Український футбол» пресаташе Звягеля Дмитро Кузнецов, колектив Руслана Скидана збереться 15 лютого. Де будуть збори, поки немає інформації, деталі ще узгоджуються керівництвом клубу. 

Довідка «УФ»

Нагадаємо, що згідно з Регламентом за підсумком змагань переможець турніру напряму виходять у Першу лігу, а друга команда Другої ліги грає в плей-оф з командою, яке займе сьоме місце у Першій лізі у Раунді на вибування. 

ХУСТ (6 місце)

Закарпатська команда ще не повідомляла про плани на зимову перерву.

ВАСТ (7 місце)

Дебютант Другої ліги після закінчення першої частини сезону отримав невелику відпустку, а з середини грудня Васт бере участь у Зимовому кубку міста Миколаїв.

МЕТАЛУРГ-2 (8 місце)

План підготовки запорізької команди ще не затверджено. Про це головний тренер Металурга-2 В’ячеслав Тропін розповів в ексклюзивному інтерв’ю сайту «Український футбол».

«Найближчим часом ухвалимо остаточне рішення щодо зимових зборів, міжсезонної підготовки. У Дніпрі грають купу зимових турнірів і нам би хотілося взяти в них участь».

КРЕМІНЬ-2 (9 місце)

Після останнього матчу першої частини змагань Кремінь-2 припинив співпрацю з головним тренером команди Юрієм Чумаком. На даний момент клуб не оголошував плани на зимову перерву. Скоріше за все, після затвердження нового головного тренера, будуть відомі і плани підготовки.

РУБІКОН (10 місце)

Наразі Рубікон не повідомляв про свої плани на зимову перерву.

X