«Зінченко був важливою фігурою в команді»: Гвардіола розповів, як працював з українцем в Манчестер Сіті

Переглядів 2754
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
«Зінченко був важливою фігурою в команді»: Гвардіола розповів, як працював з українцем в Манчестер Сіті
Олександр Зінченко та Хосеп Гварділола. Фото: Google
Головний тренер Манчестер Сіті Хосеп Гвардіола згадав про спільну роботу з українським захисником Олександром Зінченком, який влітку залишив «містян» і перейшов до Арсеналу.

Олександр Зінченко раніше виступав за Манчестер Сіті під керівництвом Хосепа Гвардіоли. Іспанський фахівець згадав про спільну роботу з українським футболістом в інтерв'ю сайту BeanymanSports.

«Думаю, кожен у Ман Сіті його любить. Він справді був важливою фігурою для клубу. У перші роки його перебування тут, ми хотіли, щоб він змінив команду, адже думали, що він не гратиме так багато. Але Алекс сказав: «Ні, ні, ні, я хочу боротися за свою позицію!»

Зінченко дуже добре тренувався, ніколи не кривив обличчя, у нього завжди була хороша поведінка. Зазвичай, коли ви не граєте, то не кажете, що хочете залишитися. Зінченко був зовсім іншим, я завжди бачив його у залі», – сказав Гвардіола.

Влітку Зінченко перейшов із Манчестер Сіті до Арсеналу, який очолює колишній асистент Гвардіоли Мікель Артета.

«Зінченко скористався своїм шансом на позиції фулбеку як останнім шансом у світі. Це означає, що він добрий футболіст і має гарне мислення. Артета добре знає його, бо вони працювали зі мною. Мікель вірив, що йому потрібна ця деталь, особливо в білд-апі», – додав Гвардіола.

26-річний Зінченко виступав за Манчестер Сіті з 2017-го по 2022 рік і провів у складі «городян» 128 матчів, у яких забив два голи та зробив 12 результативних передач.

Цього сезону Олександр зіграв за Арсенал 18 поєдинків і оформив один асист.

Перенесений матч 12-го туру англійської Прем'єр-ліги, в якому Арсенал прийме Манчестер Сіті, відбудеться сьогодні на стадіоні «Емірейтс» у Лондоні та розпочнеться о 21:30 за київським часом.

X