«Зінченко не дозволяє війні впливати на себе»: Едегор пояснив, чому українець був з капітанською пов’язкою

Переглядів 1626
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Зінченко не дозволяє війні впливати на себе»: Едегор пояснив, чому українець був з капітанською пов’язкою
Олександр Зінченко. Фото: Арсенал
Мартін Едегор, що виступає у півзахисті Арсенала, не був капітаном «канонірів», хоча його було включено до стартового складу на виїзну гру 25-го туру АПЛ із Лестером (2:0). Пов'язку отримав український захисник лондонської команди Олександр Зінченко.

Світ футболу не залишився байдужим до трагедії в Україні, а тому, щоб віддати шану нашій країні та продемонструвати своєрідний жест солідарності, Олександр Зінченко отримав капітанську пов'язку з рук Мартіна Едегора.

За словами датського хавбека, він звернувся до менеджера Арсеналу Мікеля Артети, щоб запропонувати Зінченку стати капітаном на знак поваги до перших роковин війни в Україні.

«Я розмовляв із деякими людьми в клубі, а потім пішов до Артети та запропонував йому це. Було приємно показати Зінченку підтримку. Минув уже рік, надто довго. Це дуже складна ситуація для нього та дуже емоційна. Це був добрий вчинок, щоб показати нашу підтримку».

Також Едегор додав, що Зінченко на полі робить все, щоб забути про війну, але всі розуміють, наскільки це важко йому та його родині.

«Коли він на полі, він завжди на 100 відсотків зосереджений і завжди поряд. Зінченко не дозволяє війні впливати на себе, але, звісно, йому, його родині та всім, хто поряд, це нелегко. Ми просто хотіли показати йому підтримку», – сказав Едегор Standard Sport.

26-річний українець у складі «канонірів» провів 21 матч у всіх турнірах, в яких забив один м'яч і зробив один асист.

Арсенал набрав 57 очок і продовжує лідирувати в англійській Прем'єр-лізі.