«Зінченко не зміг довести Арсенал до фінішу»: в Англії різко вказали українцю та компанії на їхню головну мету

Переглядів 1738
Ілля Деулін Ілля Деулін
1 голос
«Зінченко не зміг довести Арсенал до фінішу»: в Англії різко вказали українцю та компанії на їхню головну мету
Олександр Зінченко. Фото: Google
Англійські медіа з погляду на дорогі покупки вимагають від Арсеналу боротися за титул і цього сезону. Не менш важливу роль відіграватиме і чинний «канонір» Олександр Зінченко, який має «менталітет переможця».

Український захисник Олександр Зінченко разом з нападником Габріелем Жезусом влітку 2022 року змінили Манчестер Сіті на Арсенал. Журналісти аналізують, який посил для «канонірів» мали ці підписання:

«Артета спробував прищепити менталітет переможця, підписавши Жезуса та Зінченка минулого літа, адже працював з ними під час своєї роботи асистентом Пепа Гвардіоли в Манчестер Сіті. Спочатку вони мали величезний вплив, але не змогли довести Арсенал до фінішу».

В той же час, зазначаються цілком об’єктивні причини, чому Зінченко та Жезус не змогли вивести Арсенал на підсумкове перше місце АПЛ:

«Жезус, Нкетія, Зінченко, Томіясу та Ель-Нені пропустили значну частину сезону, таким чином, глибина складу «канонірів» була перевірена на міцність. Загальний брак досвіду в роздягальні також був обмежуючим фактором».

Зазначається, що ймовірне підписання Арсеналу – захисник Манчестер Сіті Жуан Канселу, як і його колишні одноклубники в Сіті Зінченко та Жезус, має «менталітет переможця»:

«Здатність Канселу діяти на обох лініях захисту та півзахисту зробить його корисним активом для «канонірів», і, як Жезус та Зінченко, він точно знає, що потрібно для того, щоб вигравати трофеї», – йдеться у колонці видання Goal.

Наостанок оглядачі винесли вердикт Арсеналу в разі, якщо команда знову не стане чемпіоном:

«Витрачаючи великі кошти, ви відкриваєте себе для критики. Минулого сезону Арсеналу довелося виправдовуватися за невдачу, і це при тому, що титул був у них в руках. Однак ніхто не матиме співчуття, якщо вони не зможуть прогресувати. Робота Артети також може опинитися під загрозою».

  • Раніше повідомлялося, що Арсенал готовий викласти понад 200 мільйонів фунтів за опорного півзахисника Вест Гема Деклана Райса, правого захисника Аякса Юррієна Тімбера та хавбека Челсі Кая Гаверца.
  • В минулому сезоні АПЛ Арсенал посів другу сходинку.
  • Зінченко зіграв у 27 матчах, в яких забив один гол та віддав два асисти.