«Зінченко пішов з Ман Сіті через нього»: в Англії назвали «винуватця» трансферу українця в Арсенал

Переглядів 16550
Ілля Деулін Ілля Деулін
5 голосів
«Зінченко пішов з Ман Сіті через нього»: в Англії назвали «винуватця» трансферу українця в Арсенал
Олександр Зінченко та Мікель Артета. Фото: Google
Видання, присвячене лондонському Арсеналу зазначає, що чимало гравців хочуть перейти або перейшли до стану «канонірів» через головного тренера команди Мікеля Артети. Серед них – і українець Олександр Зінченко.

Лондонський Арсенал, який минулого сезону боровся за титул АПЛ, але в підсумку посів друге місце, останнім часом приваблює до себе першокласних гравців. В тому числі, до Арсеналу перейшли і багаторазові чемпіони Англії: Олександр Зінченко та Габріель Жезус з Манчестер Сіті.

Портал, присвячений Арсеналу JustArsenal називає причину, чому «канонірам» вдається запрошувати висококласних гравців до Арсеналу. Ім’я їй – головний тренер Мікель Артета.

«Зінченко та Жезус перейшли з чемпіонського Манчестер Сіті до Арсеналу через Артету. Арсенал - це клуб, в якому потрібно бути зараз, а проект Артети - це те, частиною чого хоче бути кожен топгравець», – зазначають автори колонки.

Розповідається також про розмову колишнього гравця Реалу Мартіна Едегора з Артетою, після якої півзахисник прийняв рішення перейти до Арсеналу:

«Я говорив з Артетою по Zoom, і він розповів мені все про проект. На той момент справи Арсеналу йшли не дуже добре. Вони були десь на 15-му місці в таблиці, але та зустріч... Чесно кажучи, я кидаю виклик будь-кому, хто приходить із зустрічі з Артетою і не вірить усьому, що він вам розповідає». 

Згадали також і про вже гравця Челсі Михайла Мудрика, який був близький до переходу до Арсеналу. Зазначається, що вінгер хотів перейти до «канонірів» саме через особистість Артети.

  • Зінченко за 35 мільйонів євро став гравцем Арсеналу влітку 2022 року.
  • Провів за «канонірів» 33 матчі, в яких забив один гол та віддав два асисти.
  • Арсенал минулого сезону посів друге місце в АПЛ та вперше з 2017 року зіграє в Лізі чемпіонів.
  • Сезон для «канонірів» розпочнеться 12 серпня домашнім матчем з Ноттінгем Форест.