«Зінченко привніс у Арсенал менталітет переможця»: українець потрапив до топ-5 трансферів АПЛ

Переглядів 7124
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Зінченко привніс у Арсенал менталітет переможця»: українець потрапив до топ-5 трансферів АПЛ
Олександр Зінченко. Фото: ФК Арсенал
Клуби АПЛ витратили рекордні 2,8 мільярда фунтів стерлінгів на трансфери цього сезону, і більшість підписань справили величезний вплив на надзвичайно насичений подіями та видовищний чемпіонат.

Авторитетне видання Goal оцінило найкращі трансфери кампанії з огляду на ефективність, очікування та ціну, склавши рейтинг із 21 футболіста.

Четверте місце в престижному списку посів український захисник Олександр Зінченко, який минулого літа перейшов із Манчестер Сіті в Арсенал, випередивши Каземіро, Лісандро Мартінеса й Александера Ісака.

Варто зазначити, що до рейтингу не було включено жодного переходу в Челсі, який витратив близько 600 мільйонів фунтів на нових гравців за останній рік.

Журналісти видання високо оцінюють дії Зінченка в тактичних схемах головного тренера Арсеналу Мікеля Артети.

«Українець домінує практично на всіх ділянках поля Арсеналу. Лівий захисник забезпечив команді Мікеля Артети додаткову присутність у півзахисті, а також реальну загрозу в атаці».

Також Goal зазначає, що Зінченко показував високий рівень в іграх проти сильних команд АПЛ.

«І у важливих матчах він проявив себе з найкращого боку. Візьміть перемоги над Манчестер Юнайтед і Тоттенхемом на початку цього року, коли він зробив більше торкань, ніж будь-який інший гравець, зробив більше передач і виграв більше дуелей».

На думку журналістів, чемпіонський досвід українського захисника допоміг Арсеналу домогтися найкращого результату за останні 10 років. 

«Крім якості та інтелекту, Зінченко привніс у команду менталітет переможця, який він відточував у МанСіті. На початку сезону одноклубники сміялися, коли він говорив, що вони можуть стати претендентами на титул. Незважаючи на те, що Арсенал не виграв АПЛ, вони провели найкращий сезон за останнє десятиліття, і вплив Зінченка - одна з головних причин цього».

Топ-10 трансферів АПЛ сезону 2022/23 за версією Goal 

  1. Ерлінг Голанд (Манчестер Сіті, 51 млн фунтів)
  2. Габріель Жезус (Арсенал, 45 млн фунтів)
  3. Свен Ботман (Ньюкасл, 35 млн фунтів)
  4. Олександр Зінченко (Арсенал, 32 млн фунтів)
  5. Лісандро Мартінес (Манчестер Юнайтед, 56 млн фунтів)
  6. Андреас Перейра (Фулхем, 10 млн фунтів)
  7. Первіс Еступіньян (Брайтон, 15 млн фунтів)
  8. Мануель Аканджі (Манчестер Сіті, 15 млн фунтів)
  9. Каземіро (Манчестер Юнайтед, 60 млн фунтів)
  10. Александер Ісак (Ньюкасл, 63 млн фунтів)

У поточному сезоні АПЛ 26-річний Зінченко провів за Арсенал 27 матчів, у яких забив один м'яч і зробив дві результативні передачі.

Лондонці за тур до фінішу сезону вже вибули з чемпіонських перегонів, проте нижче другого місця не опустяться.