Зінченко проти Миколенко: Арсенал обіграв Евертон та зменшив відставання від Манчестер Сіті

Переглядів 798
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1 голос
Зінченко проти Миколенко: Арсенал обіграв Евертон та зменшив відставання від Манчестер Сіті
Друзі в збірній, суперники в АПЛ. Віталій Миколенко та Олександр Зінченок (ліворуч). Фото: Google
В матчі п’ятого туру англійської Прем’єр-ліги між Евертоном та Арсеналом, який охрестили українським дербі в АПЛ, сильнішою була команда з Лондону (1:0).

Перший тайм поєдинку на «Гудісон Парк», який зі стартових хвилин розпочали обидва українці і Віталій Миколенко з Евертону, і Олександр Зінченко з Арсеналу, голами не потішив. Та й реальний гольовий момент був аж один.

На 20-й хвилині точним ударом відзначився Габріел Мартінеллі, але гол у бразильця відібрали, після перегляду ВАРу. На побачення з Джорданом Пікфордом він вискочив із мінімального положення поза грою.

В другому таймі перевага в контролі м’яча Арсеналу все ж далася взнаки: швидку комбінаційну атаку, участь в який прийняв і Олександр Зінченко, якісним ударом завершив Леандро Троссард. Пікфорд навіть не ворухнувся.

Зробивши свою справу, допомігши партнерам зламати захисні редути «ірисок», Зінченко на 80 хвилині пішов відпочивати. Українця на полі замінив японець Такехіро Томіясу.

І після цього голів більше не було.

Англія. Прем’єр-ліга

5 тур

Евертон – Арсенал 0:1 (0:0)

Гол: Троссард, 69.

  • Після гри з «ірисками» Арсенал мажє в своєму активі 13 очок та посідає четверту сходинку в турнірній таблиці АПЛ. Відставання від Манчестер Сіті, який тримається першим, складає два пункти.
  • Евертон має в активі один заліковий бал і бовтається «на дні» – 18 місце. 
  • В наступному турі Евертон на виїзді зіграє проти Брентфорду. Гру заплановано на 23 вересня. Початок гри о 19:30.
  • Арсенал в шостому турі вдома проведе лондонське дербі проти Тоттенгему. Поєдинок заплановано на 24 вересня. Старт матчу о 16:00.
  • Посеред наступного тижня «каноніри» також зіграють матч першого туру групового етапу Ліги чемпіонів проти голландського ПСВ. 
  • Команду з Ейндховена Мікель Артета і його підопічні прийматимуть в Лондоні 20 вересня. Початок гри о 22:00.