Зінченко розгромив колишній клуб, Трубін катастрофічно дебютував: підсумки вечора Ліги чемпіонів для українців

Переглядів 2251
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
5 голосів
Зінченко розгромив колишній клуб, Трубін катастрофічно дебютував: підсумки вечора Ліги чемпіонів для українців
Олександр Зінченко. Фото: Getty Images
20 вересня пройшли чергові матчі першого туру Ліги чемпіонів. Арсенал Олександра Зінченка переміг ПСВ (4:0), Реал Андрія Луніна здолав Уніон Берлін (1:0), а Бенфіка Анатолія Трубіна програла Зальцбургу (0:2).

Українські легіонери відкрили сезон у найпрестижнішому єврокубковому турнірі. У середу, 20 вересня, пройшли матчі другого ігрового дня першого туру Ліги чемпіонів УЄФА сезону 2023/2024.

Реал Мадрид – Уніон Берлін – 1:0 (0:0)

Український голкіпер Андрій Лунін лишився у запасі мадридського Реалу, а його місце у воротах зайняв Кепа Аррісабалага.

Команда Карло Анчеллотті тотально переважала Уніон Берлін за моментами, але була близька до сенсаційної нічиєї. Гол півзахисника «вершкових» Джуда Беллінгема приніс перемогу Реалу в першому турі Ліги чемпіонів.

Голи: Беллінгем, 90+4.

Арсенал – ПСВ – 4:0 (3:0)

Український універсал Олександр Зінченко зіграв за Арсенал з перших хвилин та був замінений на 58-й хвилині гри. Гравець «канонірів» у сезоні виступав у сезоні 2016/2017 на правах оренди виступав за ПСВ, належачи Манчестер Сіті (17 матчів, чотири асисти).

Лондонці зуміли забезпечити собі комфортну перевагу в рахунку ще в першому таймі, коли своїми голами відзначилися Букайо Сака, Леандро Троссард та Габріель Жезус. У другому таймі за Арсенал зумів відзначитися Мартін Едегор, який встановив фінальний рахунок у грі.  

Голи: Сака, 8, Троссард, 20, Жезус, 38, Едегор, 70.

Бенфіка – Зальцбург – 0:2 (0:1)

Український воротар Анатолій Трубін дебютував у складі лісабонської Бенфіки в Лізі чемпіонів, вийшовши на гру із Зальцбургом з перших хвилин.

Голкіпер доволі швидко зумів відзначитися зі знаком мінус, коли сфолив проти захисника суперника у штрафному майданчику, заробивши пенальті у власні ворота. Якщо в епізоді з першим 11-метровим Карім Конате пробив вище, то вже за 12 хвилин Роко Шимич переграв Анатолія.

У другому таймі за Зальцбург відзначився 19-річний хавбек Оскар Глух, який встановив остаточний рахунок в матчі.

Переглянути голи матчу Бенфіка – Зальцбург ви можете у телеграм-каналі FanDay

Голи: Шимич, 15, Глух, 51.

Нереалізований пенальті: Конате, 3 (вище воріт).

Вилучення: Сілва, 13 (гра рукою).

  • У наступному турі Ліги чемпіонів Арсенал Зінченка зіграє на виїзді з Лансом. Реал Луніна та Бенфіка Трубіна гратимуть в Італії з Наполі та Інтером відповідно.
  • Матчі другого туру Ліги чемпіонів відбуватимуться 3 та 4 жовтня.