«Зінченко зліва має грати проти слабкіших суперників»: Федорчук не впевнений в оборонних якостях українця

Переглядів 382
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
«Зінченко зліва має грати проти слабкіших суперників»: Федорчук не впевнений в оборонних якостях українця
Олександр Зінченко. Фото: УАФ
Відомий футбольний експерт Олег Федорчук напередодні стартового матчу збірної України у кваліфікації Євро-2024 висловився про оптимальну позицію Олександра Зінченка у національній команді.

За словами Олега Федорчука, тренерському штабу збірної України краще використати Олександра Зінченка на позиції лівого захисника.

«Я вважаю, що якщо гравець зліва грає яскраво, то краще його не переставляти, а до центру знайти когось простіше. Але є тренери, які мислять інакше. Є добрий приклад.

Марадоні в збірній Аргентини здавалося, що Мессі буде гарний у ролі плеймейкера, що розігрує. Усі знають, чим це закінчилося».

Водночас експерт заявив, що в матчі зі збірною Англії на лівий фланг захисту краще поставити гравця Евертона Віталія Миколенка.

«Але проти Англії треба на захист ставити Миколенка. Зінченко зліва має грати проти слабкіших суперників», – сказав Федорчук в ексклюзивному інтерв'ю FanDay.net.

Нагадаємо, збірна України стартує у груповому етапі відбору на чемпіонат Європи-2024 поєдинком другого туру проти Англії. Зустріч відбудеться у Лондоні на стадіоні «Уемблі» 26 березня і розпочнеться о 19:00 за київським часом.

У четвер, 23 березня, синьо-жовті провели контрольний матч проти Брентфорда Б, у якому здобули перемогу з рахунком 2:0. Зазначимо, що Зінченко не брав участі у цьому поєдинку, а ось Миколенко відіграв перший тайм.