Зінченко святкує день народження: найяскравіші моменти в кар’єрі українця на даний момент

Переглядів 1335
Дмитро Котков Дмитро Котков
1 голос
Зінченко святкує день народження: найяскравіші моменти в кар’єрі українця на даний момент
Олександр Зінченко. Фото: Getty Images
Сьогодні, 15 грудня, український футболіст лондонського Арсеналу Олександр Зінченко святкує свій 26 день народження. Пропонуємо вашій увазі найголовніші епізоди в кар'єрі гравця.

15 грудня виповнилося 26 років лідеру збірної України та лондонського Арсеналу Олександру Зінченку. Згадаємо головні моменти в кар’єрі українця на даний момент.

Вихованець Шахтаря Зінченко з Уфи перейшов до Манчестер Сіті у 2016 році, після чого і почалася казкова європейська історія Сашка. Побувши якийсь час в оренді в голандському ПСВ Ейндговен, українець повернувся до команди Хосепа Гвардіоли, з якою здобув масу титулів, граючи в основі. З Ман Сіті українець виграв чотири трофеї Прем’єр-ліги Англії, один Кубок Англії, чотири титули Кубку Англійської ліги та один Суперкубок Англії. Також разом з «городянами» український футболіст дійшов до фіналу Ліги чемпіонів сезону 2020/2021. У 2019 році Зінченка було визнано гравцем року в Україні.

За збірну України Олександр грає з 2015 року. З того часу він взяв участь у двох чемпіонатах Європи 2016 та 2020 років. На Євро-2020 разом з «жовто-блакитними» Зінченко дійшов до чвертьфіналу.

Сашко одружений на відомій українській журналістці Владі Седан. У пари є донька на ім’я Єва.

X