Зірка АПЛ вплинув на трансфер Зінченка в Арсенал: іменитий форвард згадав свої слова на адресу українця

Переглядів 3427
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
3 голоси
Зірка АПЛ вплинув на трансфер Зінченка в Арсенал: іменитий форвард згадав свої слова на адресу українця
Олександр Зінченко та Габріель Жезус. Фото: ФК Арсенал
Бразильський нападник лондонського Арсеналу Габріель Жезус пригадав, як запропонував Олександру Зінченко перейти слід за ним з Манчестер Сіті.

Форвард лондонського Арсеналу Габріель Жезус розповів, як пішов на зустріч до Олександра Зінченка, аби запропонувати йому покинути Манчестер Сіті.

«Еду (технічний директор Арсеналу, – прим. «УФ») повідомив мені, що збирається в гості до Зінченка і запропонував мені попередньо поговорити з Алексом на тему його можливого переходу в Арсенал. Я погодився. Наша розмова із Зінченком дійсно відбулася. Пам’ятаю, як він був здивований моїм візитом».

Олександр взяв час, щоб обговорити майбутній крок зі своєю дружиною Владою та згодом все ж погодився на перехід в Арсенал. 

«Я йому тоді сказав: «Зіна, ти маєш ухвалити таке саме рішення, як і я. Я задоволений цим кроком». Він трохи подумав і відповів: «Я не знаю, мені потрібно спочатку поговорити про це з моєю дружиною». Але зрештою він ухвалив рішення перейти в Арсенал».

Жезус зізнався, що має дуже теплі почуття до Зінченка та щасливий, що допоміг ухвалити рішення про перехід з Манчестер Сіті.

«Думаю, якщо ви запитаєте його про це, він скаже, що прийняв тоді правильне рішення. Якщо я трохи допоміг Зінченку ухвалити рішення перейти в Арсенал, то я щасливий, тому що він мені подобається і як футболіст, і як людина.

Я ставлюся до нього як до брата і дуже радий, що він прийшов у нашу команду. Він добре грає і завжди намагається дати команді більше, ніж він може. Я радий за нього», – розповів Жезус на прессконференції.

Раніше сам Зінченко розкрив подробиці свого переходу в Арсенал, згадавши про «секретного агента» Жезуса.

  • Жезус грав за Манчестер Сіті з 2017 по 2022 рік, Зінченко виступав за містян з 2016 по 2022 (сезон 2016/2017 оренда в ПСВ).
  • Разом бразилець та українець зіграли 112 ігор (20 за Арсенал та 92 за Манчестер Сіті) та організували два голи.
  • Габріель перейшов до Арсеналу за 52,20 млн євро на початку червня 2022 року. Водночас Зінченко приєднався до лондонців наприкінці того ж місяця за 35 млн євро.