«Змушені задовольнятись тим, що є»: Циганик пояснив, чому Динамо та Дніпро-1 не так активні на трансферному ринку, як Шахтар

Переглядів 2113
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1 голос
«Змушені задовольнятись тим, що є»: Циганик пояснив, чому Динамо та Дніпро-1 не так активні на трансферному ринку, як Шахтар
Ігор Циганик. Фото: Google
Футбольний коментатор та телеведучий Ігор Циганик порівняв трансферну політику грандів українського футболу – київського Динамо, донецького Шахтаря та Дніпра-1.

Ігор Циганик вважає, що Динамо та Дніпро-1 не підписують новачків у такій кількості, як Шахтар, через максимально банальну річ – брак коштів у власників цих клубів.

«Головна причина – нема грошей.

Дуже багато грошей Динамо и Дніпром-1 було витрачено у минулому сезоні на переїзди та інші моменти, а доходів цього сезону у них було не так багато». 

Циганик припускає, що фінанси «гірників», які клуб витрачає на новачків, в основному беруться з гарантованого доходу від участі у Лізі чемпіонів.

«Шахтар здобув перше місце та напряму потрапив у Лігу чемпіонів, гарантувавши собі 40 мільйонів.

Частину з цих грошей Шахтар має можливість витрачати на трансфери».

Якби нині Динамо чи Дніпро-1 були на місці донецького Шахтаря, то їх босси б також могли дозволити собі підсилення, не рахуючи кожний євроцент.

«Я впевнений, якщо Динамо чи Дніпро-1 потрапили б у Лігу чемпіонів, то вони так само розраховували на ці гроші і дозволяли собі дорожчі трансфери. 

Зараз вони змушені задовольнятись тим, що є», — сказав Циганик в ефірі своєї авторської програми Циганик live.

  • За період літнього міжсезоння київське Динамо не підписало жодного новачка. 
  • Андрій Ярмоленко повернувся до Києва на правах вільного агента.