Знову перемога! «Олімп» Олександра Ярославського знову став володарем кубка з регбі-7

Переглядів 538
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
1 голос
Знову перемога! «Олімп» Олександра Ярославського знову став володарем кубка з регбі-7

Харківський регбійний клуб «Олімп», президентом і фінансовим куратором якого з 2005 року є відомий український бізнесмен Олександр Ярославський, знову порадував своїх уболівальників. Цього разу до значної колекції вищих нагород «олімпійці» додали черговий кубок України з регбі-7.

Такий стабільно високий результат не може не вражати. Тим більше, що загальна ситуація з регбі в країні залишає бажати кращого. Економічна криза негативно позначилася на українських регбійних клубах. Для багатьох з них саме брак фінансування став каменем спотикання і був причиною зниження якості підготовки, а в деяких випадках навіть закриття. Скоротилася кількість спортивних шкіл та секцій з регбі для дітей і підлітків.

На цьому тлі успіхи харківського РК «Олімп»  є чимось на зразок ковтка свіжого повітря для вітчизняних шанувальників цього видовищного виду спорту, даючи надію на те, що в українського регбі все ж є майбутнє. Завдяки підтримці та менеджерській компетенції Олександра Ярославського, який для харків'ян став уособленням спортивного прогресу ще з часів президентства в ФК «Металіст», «Олімп» постійно удосконалює свою професійну майстерність, підкріплюючи практично кожну гру блискучим результатом. За неповних 12 років цього партнерства клуб 12 разів ставав чемпіоном України з регбі-15, 8 разів - володарем Кубка з регбі-15, восьмиразовим чемпіоном і п'ятиразовим  володарем національного Кубка України з регбі-7. Не дивно, що саме «олімпійці» складають основний кістяк збірної України. В «Олімпі» не забувають і про підготовку гідної зміни сьогоднішнім зіркам: при клубі успішно працює дитяча спортивна школа, регулярно проводяться турніри серед школярів. Велику увага клуб приділяє розвитку жіночого регбі.

На жаль, спортивні досягнення «олімпійців» радують не всіх. Знаходяться й ті, хто намагається неспортивними методами впливати на ситуацію. На це підопічні Валерія Кочанова і Вадима Колишкіна, як справжні професіонали, відповідають новими перемогами. Чергова відповідь - завойований в чесній боротьбі Кубок України з регбі-7.

Бій за престижний трофей пройшов в Хмельницькому, на місцевому стадіоні «Поділля». Харків'яни здобули переконливі перемоги над Еволюшн Севенс - 38: 5, РК Легіон - 40: 7, і розгромили команду з Кривого Рогу - 59: 0, заробивши в результаті 137 очок. У фінальному поєдинку з місцевим клубом «Поділля» «олімпійці» вирвалися вперед з перевагою в 7 очок (загальний рахунок гри 19-12), і знову змогли з гордістю підняти над головами кубок України з регбі-7.

«Багато боротьби сьогодні було, багато емоцій залишили на полі, але, тим не менш, домоглися поставленої мети, і стали володарями кубка в спортивній, чесній боротьбі», - підвів підсумок гри головний тренер РК «Олімп» Валерій Кочанов.