«Знову забив, знову виграли»: Леоненко розповів, як врятував Сабо від звільнення з посади тренера Динамо

Переглядів 1005
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Знову забив, знову виграли»: Леоненко розповів, як врятував Сабо від звільнення з посади тренера Динамо
Віктор Леоненко. Фото: Google
Колишній форвард Динамо і збірної України Віктор Леоненко, який зараз є футбольним експертом, розповів, як врятував Йожефа Сабо від звільнення з посади наставника киян.

Віктор Леоненко поділився історією, як його єдине взяття воріт у матчі 32-го туру чемпіонату України сезону 1993/94 допомогло Динамо здолати на виїзді Металург Запоріжжя, а Йожефу Сабо зберегти посаду головного тренера.

«Прилітає Динамо в Запоріжжі, граємо природно з Металургом, живемо в готелі «Інтурист». Викликає Йожеф Йожефович, чомусь не в номер, а в якусь кімнату і запитує: «Вітя, ти готовий?». Ну я природно йому відповідаю: "А навіщо я сюди тоді взагалі прилетів?».

Він каже: «Вітя, дуже треба забити і виграти». Я кажу: «Так це що новина? Щоразу треба забити і треба виграти". При чому в мене це запитували перед кожною грою, і не тренери, а всі.

Ну ось він ставить ці звичайні запитання, я кажу йому: «Йожефе Йожефовичу, ну, звісно, я готовий і якщо буде момент, то заб'ю, якщо ні - то віддам». У мене завжди така відповідь була. У підсумку знову забив, знову виграли, і як виявилося, знову залишився Йожеф Йожефович головним тренером», - сказав Леоненко у своєму телеграм-каналі.

Нагадаємо, в сезоні 1993/94 Динамо посіло перше місце, обігнавши Шахтар на сім пунктів. Леоненко в тому сезоні забив 15 голів у 24-х матчах в чемпіонату країни. Леоненко грав під керівництвом Сабо весь 1994-й рік.