Зоря і новий головний тренер: інсайдер назвав іноземного фахівця, що може очолити клуб

Переглядів 10746
Ілля Деулін Ілля Деулін
2 голоси
Зоря і новий головний тренер: інсайдер назвав іноземного фахівця, що може очолити клуб
Ненад Лалатович. Фото: Google
Відхід Патріка ван Леувена з луганської Зорі стає дедалі ближчим. Раніше повідомлялося, що спеціаліст може очолити Шахтар. Тепер ж відомо, хто змінить тренера у луганській команді.

Нідерландський тренер Патрік ван Леувен, якого пов’язують із Шахтарем, нині не працює з нинішньою командою – Зорею. Тренувальний процес очолює Олександр Чижов, втім, у луганському клубі наголошують, що він не виконуючий обов’язків тренера, а просто керує процесами.

То ж власник клубу Євген Геллер почав пошуки заміни ван Леувену. Повідомляється, що кандидатур наразі дві, розглядаються варіанти як з України, так і з-за кордону.

Кандидатом на посаду головного тренера Зорі з України є колишній тренер молодіжної команди Шахтаря та Металіста 1925 Валерій Кривенцов. 

Іноземним варіантом є колишній гравець «гірників», серб Ненад Лалатович. Тренер у Зорі має з’явитися на початку наступного тижня, зазначає Татотаке.

  • Кривенцов на посаді тренера Шахтаря U-19 в сезоні 2014/2015 вийшов до фіналу Юнацької ліги УЄФА, де «гірники» поступилися Челсі (2:3).
  • У першому дорослому клубі – Маріуполі Кривенцов зайняв четверте місце Першої ліги, після чого клуб попрощався з тренером.
  • На три роки повернувся до команди Шахтаря U-21, а в 2020 році став тренером Металіста 1925, який вивів до УПЛ.
  • Восени 2022 року залишив харківську команду.
  • Захисник Лалатович був гравцем Шахтаря з 2003 по 2005 роки. За два роки зіграв лише 14 матчів за «гірників».
  • Серб на тренерській роботі з 2011 року, єдине досягнення – Кубок Сербії з Войводиною в 2020 році.
  • Був також тренером Црвени Звезди з 2014 по 2015 роки, а останнє місце роботи – Младость, з якою Лалатович вилетів з вищої ліги Сербії.