Зоря проти Колоса. На якому місці вони завершать рік? Прогноз і анонс на матч УПЛ. На кого поставити в четвер?

Переглядів 1903
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Зоря проти Колоса. На якому місці вони завершать рік? Прогноз і анонс на матч УПЛ. На кого поставити в четвер?
Гравці Зорі. Фото: ФК Зоря
Ексклюзивний анонс перенесеного матчу 7-го туру УПЛ Зоря – Колос спеціально для вас на «УФ».

1-го грудня відбудеться перенесений поєдинок 7-го туру УПЛ. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матч Зоря – Колос. Де дивитися, що дає цей матч, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Зоря – Колос

1 грудня. 13:00. м. Київ. Стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського

Пряма трансляція – УНІАН, FootballHub

Дискваліфікації – Євген Смирний (Колос)

Поєдинок між луганською Зорею та ковалівським Колосом повинен ще був відбутися восени в рамках 7-го туру УПЛ, однак через те, що цей матч перенесли, то він відбудеться вже в перший день зими – 1-го грудня. 

Обидві команди знаходяться у верхній частині турнірної таблиці. Однак Зоря йде четвертою і в разі перемоги в четвер – перше коло УПЛ завершить на третьому місці. У підопічних Патріка ван Леувена 27 очок. Динамо, яке знаходиться на третій сходинці, випереджає «мужиків» на три залікові бали. Проте завдяки перемозі над киянами, Зоря, якщо переможе у поєдинку проти Колоса, обійде динамівців, через перемогу в особистій зустрічі. Тому мотивації у луганської команди більш, ніж достатньо. 

Зоря в цьому сезоні здобула вісім перемог, тричі зіграла внічию та ще три рази поступилася. Луганці за керівництва ван Леувена стали командою, яка грає сама та дає це робити супернику. Про це свідчить їхня різниця забитих і пропущених – 30:20. Якщо біло-чорні заб’ють у ворота Колоса два м’ячі, то вони стануть найрезультативнішою командою в УПЛ за підсумками першого кола, обійшовши Дніпро-1 (31 гол). Найкращим бомбардиром луганського колективу є Ігор Кирюханцев, у нього чотири голи. По три забитих м’ячі в Дмитра Мишньова, Сергія Булеци та Назара Русина. 

У минулому турі луганці втратили очки, зігравши внічию 1:1 із Минаєм на засніженому полі, де навіть не було видно м’яча. За Зорю у цьому поєдинку забив Володимир Бражко, а за минайців на 90+1 хвилині - Єгор Твердохліб. 

Навесні Зоря сто відсотків буде намагатися боротися за зону єврокубків. Перший поєдинок в рамках УПЛ, який проведуть підопічні ван Леувена, буде проти полтавської Ворскли. 

Колос знаходиться на шостому місці з 19-ма балами в активі. Навіть, якщо ковалівці переможуть в четвер, то залишаться на цій же сходинці. На п’ятому місці розташувалася Олександрія – у них 24 очки. А ось найближчий переслідувач, яким є харківський Металіст 1925, відстає від Колоса на один заліковий пункт. Однак у цьому році команда Голодюка та Едмара вже не гратиме, тому підопічні Ярослава Вишняка залишаться на шостому місці, як мінімум до початку березня 2023-го року. 

У минулому турі Колос здобув мінімальну виїзну перемогу над Львовом з рахунком 1:0 завдяки голу Павла Оріховського з пенальті на 70-й хвилині. Тим самим ковалівці перервали свою безвиграшну серію, яка налічувала чотири матчі. Таким чином, Колос здобув свою п’яту перемогу в сезоні, ще п’ять разів команда з Ковалівки поступалась та чотири поєдинки зіграли внічию. Різниця забитих і пропущених – 12:16. 

Найкращим бомбардиром Колоса є якраз Оріховський. На його рахунку чотири забитих м’ячі. І дуже цікаво, що всі м’ячі Павло забив з пенальті. Тому хавбек ковалівців серед усіх гравців УПЛ забив найбільше м’ячів саме з 11-метрової позначки. У форварда Дніпра-1 Артема Довбика на один гол з пенальті менше. 

У заключному матчі року Ярослав Вишняк не може розраховувати на Євгена Смирного через дискваліфікацію. Півзахисник Колоса отримав четверту жовту картку в попередньому турі, тому тепер Смирний змушений пропустити один поєдинок через перебір карток. 

Свій перший матч в рамках УПЛ навесні ковалівський Колос проведе проти криворізького Кривбаса. Базова дата поєдинку – 4 березня. 

Історія зустрічей – 8: +6, =1, -1; 11:3

Майбутній герой матчу – Денис Безбородько

28-річний форвард Денис Безбородько розпочинав сезон 22/23, виступаючи в луганській Зорі. Вже в першому турі нападник оформив дубль у ворота полтавської Ворскли, тим самим принісши Зорі перемогу з рахунком 3:1. Безбородько був відданий в оренду луганському клубу ще 2-го липня, але вже 26-го серпня керівництво Колоса повернуло Дениса з оренди. Після того він провів 12 матчів і забив лише один м’яч у ворота Руху. Можливо, карма? Цікаво, чи перерву свою 11-матчеву «суху» серію Безбородько в заключному поєдинку 2022-го року. 

Прогноз на гру: Зоря – Колос – П1 – 1.66

Луганці втратили перемогу в минулому турі через кілька причин. Довго можна говорити про важкі погодні умови, вітер і так далі, але найголовніше – втрата концентрації. Адже перемагаючи з 61-ї хвилини Зоря подумала, що справа зроблена та перемога в кишені. Однак Єгор Твердохліб був іншої думки та на 91-й хвилині вирвав нічию для закарпатців. У заключному матчі року, тим паче, проти не найсильнішої команди УПЛ, команда ван Леувена повинна здобувати три очки та завершувати 2022-ий рік на мажорній ноті. У Зорі є все для того, щоб перемогти в четвер. Головне – не розслабитися, а грати до фінального свистка. Букмекерська контора Favbet дає непоганий коефіцієнт на те, що в поєдинку Зоря – Колос, перемогу здобудуть луганці – 1.66.

X