«Зв'язався з Тимощуком»: президент європейського клубу – про реакцію тренера Зеніта на війну в Україні

Переглядів 5594
Євген Чепур Євген Чепур
7 голосів
«Зв'язався з Тимощуком»: президент європейського клубу – про реакцію тренера Зеніта на війну в Україні
Євген Савін. Фото: Google
Колишній російський футболіст, а нині ютуб-блогер і президент кіпрського клубу Красава Євген Савін розповів про те, як намагався взяти коментар у анатолія тимощука після початку повномасштабної війни росії проти України.

Після початку повномасштабної війни в Україні Євген Савін для свого ютуб-каналу записав фільм за участю колишніх і чинних футболістів синьо-жовтих, які розповіли про реальну ситуацію у своїй країні для росіян.

Потім на Савіна почався тиск у рідній країні, що змусило його емігрувати на Кіпр. Однак він зізнався, що багато футбольних людей у Росії непублічно підтримали його.

«Коли я опублікував відео, то отримав багато повідомлень від лідерів громадської думки в рф. Гравці та тренери захоплювалися моєю сміливістю. Багато хто хотів би сказати те саме, але боїться. Держава може позбавити їх можливості заробляти. «Розуміємо, але не сміємо» - так можна резюмувати реакції».

Блогер зізнався, що намагався публічно поговорити і з легендою українського футболу анатолієм тимощуком, однак той промовчав.

«Я зв'язався з тимощуком, який зараз працює в Зеніті. Він легенда українського футболу. Три або чотири рази я просив його поговорити, але він віддав перевагу мовчанню».

Савін висловив свою думку про причини мовчання росіян на тему війни, яку їхня держава розв'язала проти України.

«Це страх і гроші. У росії можуть забрати ваші контракти і за хвилину позбавити грошей. Усе, що потрібно, це "недоречний" коментар в Інстаграмі, і ви у в'язниці. Свобода слова прописана в конституції, а на ділі можна отримати 15 років в'язниці», - завив Савін в інтерв'ю WP SportoweFakty.

Нагадаємо, що тимощук є рекордсменом збірної України за проведеними за неї матчами. Загалом він зіграв 144 поєдинки, в яких забив чотири голи.

Незважаючи на початок повномасштабної війни в Україні, він продовжив працювати в росії як асистент головного тренера Зеніту і не висловив свою позицію про те, що відбувається в його рідній країні.

В УАФ за це було ухвалено рішення позбавити тимощука всіх спортивних регалій, заслужених в Україні. Колишній футболіст вважає таке покарання несправедливим і подав апеляцію в CAS.