Головне — не перегоріти, як у Німеччині

Переглядів 309
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Олег ПЕСТРЯКОВ, півзахисник «Шахтаря» 2000-х років:

— Звичайно, хочеться, щоби «Шахтар» переміг «Манчестер Юнайтед», який зараз показує не ту гру, до якої всі звикли. Але, думаю, ніхто не розчарується від будь-якого позитивного результату, який допоможе продовжити боротьбу в Лізі чемпіонів. На мій погляд, у Манчестері буде відкритий і цікавий поєдинок. На відміну від «Байєра», англійці самі грають і іншим дають. Ризикну припустити, що суперники не обмежаться сухим рахунком. Думаю, слід очікувати не менше двох-трьох точних ударів. Головне — не перегоріти, як у Німеччині з «Байєром».

На «гірників» тиснутимуть трибуни стадіону. Не знаю, наскільки буде заповнений «Олд Траффорд», але в МЮ велика армія вболівальників, які навряд чи залишаться осторонь останнього матчу команди на груповому етапі Ліги чемпіонів. Тому донеччанам важливо впоратися із цим тиском, і показати спокійну та виважену гру. До того ж, упевненості повинна додати крупна перемога над «Реалом Сосьєдадом».

У складі англійців чимало небезпечних виконавців, але підвищеної уваги потребують Робін ван Персі та Уейн Руні. Вони — головна зброя манкуніанців, отож можуть створити проблеми «Шахтареві» й реалізувати навіть напівмомент. Проте в донеччан є свої козирі. Цього сезону додав Дуглас Коста, на провідні ролі вийшов Алекс Тейшейра, який вдало замінив учорашніх лідерів. Даріо Срна демонструє стабільно високий рівень гри. Радує Бернард, який постійно викликається до складу національної збірної Бразилії. Цей футболіст починає краще розуміти партнерів, вимоги тренера та показує високий потенціал. Ще трохи часу, й він засяє ще яскравіше. У чудовій формі перебуває й Олександр Кучер. До речі, його явно не вистачало нашій збірній у Парижі. Думаю, Кучер не злякається лідерів англійців.

Хоча ймовірно, що МЮ задіє не основний склад, адже треба покращувати справи у чемпіонаті, та й основне завдання щодо виходу до наступного раунду Ліги чемпіонів уже виконане. Проте не можна недооцінювати навіть резервістів. Адже ми пам’ятаємо, коли «гірники» перемог­ли «Барселону» — 3:2, то тоді за каталонців виступало багато молодих хлопців, які дуже рідко потрапляли до складу, а зараз вони — зірки європейського футболу. Тому розподіл на перший і другий склади умовний: на поле вий­дуть професіонали, які прагнутимуть довести тренеру свою профпридатність.

Багато чого залежатиме й од зустрічі «Байєра» з «Реалом Сосьєдадом». Якщо для «Шахтаря» буде невтішний результат у Манчестері, то німцям достатньо нічиєї для виходу в раунд плей-оф. Але в останньому матчі бундесліги леверкузенці витратили дуже багато сил на виїзді з дортмундською «Боруссією». Думаю, іспанці грюкнуть дверима.

X