Михайло ФОМЕНКО: «У нас усе гаразд, працюємо штатно»

Переглядів 486
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Наставник національної збірної заспокоює громадськість

Коли увечері понеділка стало відомо, що головна збірна держави відмінила південноамериканське турне, та ще й сталося це за ініціативи нашого тренерського штабу, в багатьох із нас одразу виникло побоювання, що за цим усім щось криється, якісь протиріччя, підводні течії, одначе, як з’ясувалося, все не так… Нагадуємо читачам, що з 30 травня по 6 червня планувалося провести низку спарингів із командами Чилі, Колумбії та Південної Кореї. Також ішлося про поєдинки з румунами, алжирцями, китайцями й ірландцями.

— Михайле Івановичу, чи справді міні-тур «Патагонією та її околицями» відмінено?

— Правда, рішення остаточне й оскарженню не підлягає.

— А відповідає дійсності інформація, мовляв, скасування сталося з вашої ініціативи?

— (Здивовано). То хто вам таке сказав?.. Насправді, все по-іншому: річ у тім, що їхати мали у час, коли починаються відпустки; ми вчинили цивілізовано, зателефонували в усі клуби, там пішли нам назустріч, однак коли спробували зв’язатися безпосередньо з футболістами, від більшості почули, мовляв, у нас є сім’ї, хочемо відпочити після сезону. Зваживши на це, дійшли висновку, що їхати другим-третім складом, та ще й так далеко, сенсу немає… Ось так. Нічого особливого, як бачите, не трапилося, строки були не ті. Тим паче, впродовж цього періоду відбудеться чемпіонат світу, більшість сильних збірних будуть там задіяні. Та ще й не забувайте про ті ж відпустки…

— Я не професіонал, але цікаво: якщо перед стартом відбору до чемпіонату Європи ми проведемо лише один спаринг 2 вересня, чи встигнемо підготуватися?

— Звичайно! Насправді, якщо подумати, все нормально: якби ми провели збір у Південній Америці, то виходило би, що до вересня збірна не збиралася би десь три місяці, а тепер вийде, що чотири. Хіба є велика різниця? Я її не бачу… Зрозумійте, так усе склалося, нічого не поробиш, ми на такі обставини не впливаємо.

Знаєте, натрапивши на новину про скасування поїздки в Новий Світ, я було подумав, що є якісь причини внутрішнього — скандального — порядку…

— То ви, мабуть, надто переживаєте з приводу того, що в державі коїться, тому й бачите приховане навіть там, де його немає… Повторюю: в нас усе гаразд, працюємо штатно, ті моменти, які відбуваються сьогодні у ФФУ, на збірну не впливають. Більше того: нам у всьому йдуть назустріч, керівництво Федерації робило, робить і робитиме для нас усе, що ми попросимо.

Володимир БАНЯС.