Перша ліга

Вихованець Шахтаря пояснив, чому завершив ігрову кар’єру: все розпочалося з комп’ютерної гри

Переглядів 638
Артем Жилінський
1 голос
Євген Калиниченко . Фото: Нива
Головний тренер Ниви Тернопіль та колишній гравець донецького Шахтаря Євген Калиниченко відверто розповів про причини завершення своєї ігрової кар'єри та переходу до тренерської діяльності

В ексклюзивному інтерв’ю для сайту «Український футбол»  Євген Калиниченко розповів, де розпочав свою кар’єру та коли перейшов на тренерську роботу.

«Все розпочалося з академії Шахтаря, потім грав півзахисника за Олімпік, Краматорськ. Довелося закінчити з професійним футболом у 25 років, після чого грав на аматорах у Чайці та Діназі. З 27 років почав тренерську кар'єру».

Наставник також пояснив, чому вирішив завершити професійну кар’єру гравця та почати тренувати.

«Не хотів мучити ні себе, ні футбол. Вирішив, що чим раніше почну тренувати, тим більше шансів досягти успіхів у цьому напрямку. Після року навчання я вже почав працювати помічником, а згодом очолив вишгородську Чайку U-14. З командою 2003 р.н. я потрапив в фінал ДЮФЛ де ми посіли третє місце. З тими пацанами ми прийшли в Колос. Після цього все і почалося».

Також Калиниченко зізнався, що йому подобалося тренувати у грі Football Manager, а згодом це переросло в професійну діяльність.

«Розуміння, що я хочу тренувати, прийшло в період ігрової кар'єри. Поки мої друзі грали у FIFA, я полюбляв грати в Football Manager. Створювати команду, розвивати її. З 20 років залипав у менеджері. З цього все і розпочалося».

  • У минулому сезоні Нива зайняла третє місце у групі за «Виживання‎», набравши 36 очок.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт