Авторські матеріали

Бронза України на ЧС-2024 з футзалу, поразки Шахтаря та Динамо в єврокубках, травми в збірній: огляд головних подій тижня

Переглядів 94
Андрій Каплун
2 голоси
Сайт «Український футбол» пропонує пригадати найголовніші події та найяскравіші ексклюзивні інтерв'ю минулого тижня – з 30-го вересня по 6 жовтня 2024 року.

«УФ» пригадує головні події минулого тижня:

  • донецький Шахтар програв італійській Аталанті в номінально домашньому матчі другого туру загального етапу Ліги чемпіонів (0:3);
  • київське Динамо поступилося німецькому Хоффенхайму в виїздному поєдинку другого туру загального етапу Ліги Європи (0:2);
  • головний тренер національної збірної України Сергій Ребров оголосив склад команди на жовтневий збір та номінально домашні матчі Ліги націй против Грузії та Чехії;
  • шість викликаних гравців збірної України (Віктор Циганков, Віталій Миколенко, Володимир Бражко, Олександр Піхальонок, Андрій Ярмоленко, Андрій Лунін) через травми або хвороби пропустять жовтневий збір;
  • Георгій Судаков зробив покер в домашньому матчі Шахтаря проти черкаського ЛНЗ в дев'ятому турі УПЛ (5:1);
  • Артем Довбик забив свій четвертий гол в сезоні за Рому в виїздному матчі сьомого туру італійської Серії А проти Монци (1:1);
  • Михайло Мудрик зробив результативну передачу в домашньому матчі лондонського Челсі проти бельгійського Гента в другому турі Ліги Європи (4:2);
  • Андрій Лунін провів свої перші матчі в поточному сезоні у складі мадридського Реала;
  • національна збірна України з футзалу завоювала бронзові медалі на Чемпіонаті світу в Узбекистані.

Це та багато іншого – в огляді головних подій минулого тижня від сайту «Український футбол».

Шахтар програв Аталанті в Лізі чемпіонів: команда Пушича жодного разу не пробила в ствір воріт суперника

Донецький Шахтар програв італійській Аталанті у номінально домашньому матчі другого туру загального етапу Ліги чемпіонів, який відбувся у німецькому Гельзенкірхені у середу, 2 жовтня (0:3).

Відео голів матчу Шахтар – Аталанта можна переглянути у телеграм-каналі «Український футбол. Онлайн»

Команда Марино Пушича жодного разу не пробила у ствір воріт суперника за всю гру, що призвело до дискусій серед вболівальників та експертів про можливу відставку головного тренера.

Відомий спортивний коментатор Кирило Круторогов докладно розповів про Аталанту напередодні матчу у спеціальному авторському матеріалі.

Темі поєдинку Шахтаря з Аталантою також були присвячені ексклюзивні інтерв'ю «УФ» із відомими футбольними особистостями:

Після двох турів «гірники» мають в активі одне очко та посідають 27-ме місце в єдиній турнірній таблиці Ліги чемпіонів.

Шахтар – Аталанта. Фото: УЄФА

У третьому турі Шахтар зіграє 22-го жовтня на виїзді з лондонським Арсеналом українського захисника Олександр Зінченка, який продовжує відновлюватись після травми.

Динамо поступилося Хоффенхайму: команда Шовковського перебуває на передостанньому місці в Лізі Європи

У четвер, 3 жовтня київське Динамо програло німецькому Хоффенхайму у виїзному поєдинку другого туру загального етапу Ліги Європи (0:2).

Відео голів матчу Хоффенхайм – Динамо можна переглянути у телеграм-каналі «Український футбол. Онлайн»

Вже традиційно Кирило Круторогов зробив спеціальний авторський матеріал про суперника українського клубу в єврокубках.

Жруналісти «УФ» ексклюзивно поспілкувалися на тему матчу Динамо з Хоффенхаймом з такими фахівцями:

Динамо не набрало жодного очка в двох стартових турах і знаходиться на передостанньому, 35-му місці в єдиній турнірній таблиці Ліги Європи.

У наступному турі команда Олександра Шовковського зіграє 24-го жовтня на виїзді з італійською Ромою, у складі якої виступає український форвард Артем Довбик.

Оцінку грі Шахтаря та Динамо в єврокубках в ексклюзивному матеріалі сайту Sport-Express.ua зробили Олександр Алієв, Михайло Кополовець, Йожеф Сабо та Артем Федецький.

Національна збірна України: Ребров оголосив склад на матчі Ліги націй, але був вимушений робити шість змін

У понеділок, 7 жовтня національна збірна України розпочала міні-збір у рамках підготовки до номінально домашніх матчів Ліги націй проти Грузії (11 жовтня) та Чехії (14 жовтня), які пройдуть у Польщі.

Головний тренер Сергій Ребров був змушений зробити одразу шість змін у початковому списку команди. Через різні травми та хвороби збірній України не допоможуть Віктор Циганков, Віталій Миколенко, Володимир Бражко, Олександр Піхальонок, Андрій Ярмоленко та Андрій Лунін. Їх замінили:

  • Олександр Сваток;
  • Віталій Буяльський;
  • Іван Калюжний;
  • Олександр Назаренко;
  • Дмитро Різник.

Для 26-річного хавбека Олександрії Калюжного це дебютний виклик до національної збірної України у кар'єрі.

Вперше виклик до збірної отримав також 24-річний Назаренко, який забив сім голів в поточному сезоні за житомирське Полісся.

Заявку Реброва на найближчі матчі Ліги націй в ексклюзивних інтерв'ю сайту «Збірна» прокоментували колишні головні тренери збірної України Йожеф Сабо та Мирон Маркевич, а також екс-хавбек нашої національної команди Кирило Ковальчук.

УПЛ: Судаков зробив покер в матчі з ЛНЗ, Динамо обіграло Кривбас та стало одноосібним лідером

У дев'ятому турі української Прем'єр-ліги донецький Шахтар розгромив черкаський ЛНЗ завдяки покеру Георгія Судакова у неділю, 6 жовтня (5:1).

Ці чотири м'ячі дозволили хавбеку «гірників» наздогнати Олександра Назаренка у гонці бомбардирів.

Відео покеру Судакова та інших голів матчу Шахтар – ЛНЗ можна переглянути у телеграм-каналі «Український футбол. Онлайн»

Київське Динамо обіграло на своєму полі криворізький Кривбас (2:1) і стало одноосібним лідером УПЛ, оскільки Олександрія втратила два очки у домашньому матчі проти львівського Руху (1:1).

Відео голів матчу Динамо – Кривбас можна переглянути у телеграм-каналі «Український футбол. Онлайн»

Виконавчий директор ФК Олександрія Дмитро Кітаєв в ексклюзивному інтерв'ю сайту Sport-Express.ua прокоментував епізод з пенальті у ворота команди Руслана Ротаня в компенсований час поєдинку з Рухом.

Відео епізоду с пенальті в матчі Олександрія – Рух можна переглянути у телеграм-каналі «Український футбол. Онлайн»

Артем Довбик забив свій четвертий гол за Рому

Український нападник Роми Артем Довбик відзначився голом у виїзному матчі сьомого туру італійської Серії А проти Монци у неділю, 6 жовтня (1:1).

Артем Довбик. Фото: Рома

Відео голу Довбика можна переглянути у телеграм-каналі «Український футбол. Онлайн»

Довбик забив свій четвертий гол в сезоні за римську команду.

Михайло Мудрик зробив другу результативну передачу за Челсі в сезоні

Український вінгер лондонського Челсі Михайло Мудрик зробив гольовий пас на португальського хавбека Ренато Вейгу у домашньому матчі першого туру загального етапу Ліги конференцій проти бельгійського Гента, який відбувся у четвер, 3 жовтня (4:2).

Відео ассисту Мудрика можна переглянути у телеграм-каналі «Український футбол. Онлайн»

Це друга результативна передача 23-річного українського хавбека в поточному сезоні.

Кирило Круторогов розповів про виступи всіх українських легіонерів у єврокубках минулого тижня у спеціальному матеріалі.

Андрій Лунін провів перші два матчі за Реал в сезоні

Голкіпер національної збірної України Андрій Лунін після травми основного воротаря Реала, бельгійця Тібо Куртуа, отримав шанс провести свої перші два матчі в поточному сезоні за команду Карло Анчелотті.

У середу, 2 жовтня українець здійснив два сейви у виїзному поєдинку другого туру Ліги чемпіонів проти французького Лілля, але пропустив від канадського форварда Джонатана Девіда з пенальті. Зустріч завершилася сенсаційною поразкою мадридської команди (0:1).

Відео гола у ворота Луніна можна переглянути у телеграм-каналі «Український футбол. Онлайн»

За три дні Лунін провів свій перший «сухий» матч у сезоні – українець не пропустив від Вільярреала у домашньому поєдинку дев'ятого туру іспанської Ла Ліги (1:0). У цій грі Андрій здійснив один сейв.

В неділю, 6 жовтня стало відомо про те, що Лунін захворів на вірусну інфекцію та пропустить найближчі матчі збірної України в Лізі націй.

Україна – бронзовий призер Чемпіонату світу з футзалу

Національна збірна України з футзалу здобула бронзові медалі Чемпіонату світу в Узбекистані в неділю, 6 жовтня. Це найвище досягнення нашої команди в історії.

Збірна України з футзалу. Фото: Google

Команда Олександра Косенка у півфіналі Мундіалю програла Бразилії в середу, 2 жовтня (2:3), а за чотири дні розгромила Францію в матчі за третє місце (7:1).

Відео голів збірної України у матчах з Бразилією та Францією можна переглянути у телеграм-каналі «Український футбол. Онлайн»

Минулого тижня журналісти сайту Sport-Express.ua взяли два ексклюзивні інтерв'ю у легенди українського футзалу Геннадія Лисенчука – напередодні матчів із Бразилією та Францією.

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт