Авторські матеріали

Матчі збірних України на Олімпіаді та юнацькому Євро, старт Динамо та Полісся в єврокубках: огляд головних подій тижня

Переглядів 783
Андрій Каплун
5 голосів
Фото: Google
Сайт «Український футбол» пропонує пригадати найголовніші події та найяскравіші ексклюзивні інтерв'ю минулого тижня – з 22-го по 28 липня 2024 року.

«УФ» пригадує головні події минулого тижня:

  • збірна України (U-23) провела два матчі на груповій стадії футбольного турніру Олімпіади-2024;
  • збірна України (U-19) програла Франції в півфіналі юнацького Євро-2024 в Північній Ірландії та вилетіла з турніру;
  • київське Динамо розгромило сербський Партизан в матчі другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів;
  • житомирське Полісся провело перший в своїй історії матч в єврокубках – виїзний поєдинок проти словенської Олімпії, що став дебютним для Імада Ашура на посаді головного тренера «вовків», завершився поразкою;
  • відбулися два півфінали переходного міні-турніру за місце в УПЛ, яке звільнилося після зняття зі змагань Дніпра-1;
  • Віктор Скрипник подав у відставку з посади головного тренера харківського Металіста 1925;
  • Артем Довбик близький до переходу з іспанської Жирони до італійської Роми;
  • в Парижі відбулася урочиста церемонія відкриття літніх Олімпійських ігор.

Це та багато іншого – в огляді головних подій минулого тижня від сайту «Український футбол».

Збірна України U-23: поразка від Іраку та перемога над Марокко на груповій стадії Олімпіади

Збірна України (U-23) стартувала на груповій стадії футбольного турніру літніх Олімпійських ігор із поразки від Іраку у матчі першого туру, який відбувся у середу, 24 липня (1:2). 

Єдиним голом за команду Руслана Ротаня відзначився новачок київського Динамо, хавбек Валентин Рубчинський.

Відео голів матчу Ірак – Україна можна переглянути у телеграм-каналі «Український футбол. Онлайн»

Відомий фахівець Володимир Шаран проаналізував гру збірної України у стартовому матчі на Олімпіаді в ексклюзивному інтерв'ю сайту «Український футбол».

В матчі другого туру групової стадії Олімпіади-2024 збірна України в меншості обіграла команду Марокко завдяки голам Дмитра Криськіва та Ігора Краснопіра в суботу, 27 липня (2:1).

Відео голів матчу Україна – Марокко можна переглянути у телеграм-каналі «Український футбол. Онлайн»

Перемогу над марокканцями ексклюзивно для «УФ» прокоментував екс-захисник Шахтаря та збірної України Олександр Кучер, який має досвід роботи головним тренером Металіста та Дніпра-1.

Голкіпер олімпійської збірної України (U-23) Кирило Фесюн дав велике ексклюзивне інтерв'ю сайту «Збірна».

Легендарний екс-футболіст київського Динамо Олексій Михайличенко, який ставав золотим медалістом Олімпіади-1988 у складі збірної СРСР, згадав про цей тріумф в інтерв'ю сайту «Збірна».

Перед заключним туром усі команди у нашій групі мають по три очки. Україна посідає третє місце за додатковими показниками.

У вівторок, 30 липня команда Руслана Ротаня зіграє в третьому турі групової стадії Олімпіади зі збірною Аргентини. «УФ» докладно розібрав турнірні розклади в нашій групі перед останнім туром.

Збірна України U-19: поразка від Франції в півфіналі юнацького Євро-2024

Юнацька збірна України (U-19) під керівництвом Дмитра Михайленка програла одноліткам із Франції у матчі 1/2 фіналу чемпіонату Європи у Північній Ірландії, який відбувся у четвер, 25 липня (0:1).

Відео гола у ворота збірної України можна переглянути у телеграм-каналі «Український футбол. Онлайн»

Наші журналісти підготували три ексклюзивні інтерв'ю з гравцями нашої юнацької збірної:

Нагадаємо, що збірна України гарантувала собі участь у фінальній стадії чемпіонату світу U-20, що пройде влітку 2025-го року у Чилі.

Динамо стартувало в кваліфікації Ліги чемпіонів: кияни розтрощили сербський Партизан

У вівторок, 23 липня у польському Любліні відбувся перший матч другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів, у якому київське Динамо розгромило сербський Партизан (6:2).

Поєдинок був принциповим для української команди, оскільки суперник менш ніж місяць тому їздив до столиці країни-агресора, де брав участь у товариському турнірі під назвою «братський кубок» з місцевими командами. У причинах цієї поїздки розібрався відомий коментатор Кирило Круторогов у спеціальному авторському матеріалі.

Голами у ворота сербів відзначилися динамівці Микола Шапаренко, Володимир Бражко, Олександр Караваєв, Владислав Кабаєв, Денис Попов та Олександр Піхальонок.

Відео всіх голів матчу Динамо – Партизан можна переглянути у телеграм-каналі «Український футбол. Онлайн»

Темі матчу між київською та белградською командою були присвячені наші ексклюзиви:

Матч-відповідь між Партизаном і Динамо відбудеться в Белграді в середу, 31 липня і почнеться о 21:00 за київським часом.

Переможець цієї пари зіграє у третьому кваліфікаційному раунді Ліги конференцій з шотландським Рейнджерс, про що стало відомо за результатами жеребкування у понеділок, 22 липня.

Полісся провело перший в історії матч в єврокубках: Ашур дебютував на чолі «вовків»

Житомирське Полісся програло на виїзді словенськії Олімпії у першому матчі другого кваліфікаційного раунду Ліги конференцій, який відбувся у Любляні у четвер, 25 липня (0:2).

Відео голів матчу Олімпія – Полісся можна переглянути у телеграм-каналі «Український футбол. Онлайн»

Цей поєдинок був першим єврокубковим в історії житомирського клубу та дебютним для 36-річного українського фахівця Імада Ашура на посаді головного тренера «вовків».

«Український футбол» розповів про те, як Полісся підготувалося до старту у єврокубках у спеціальному авторському матеріалі.

Двобою Олімпія – Полісся було також присвячено два ексклюзиви «УФ». Думкою про гру та перспективи житомирської команди поділилися:

Матч-відповідь між Поліссям та Олімпією відбудеться в польському Глівіце в четвер, 1 серпня і почнеться о 19:00 за київським часом.

Фото: ФК Полісся

Перехідний міні-турнір за місце в УПЛ після зняття Дніпра-1: визначилися два фіналісти

Після того, як Дніпро-1 знявся з розіграшу чемпіонату України, УПЛ та УАФ постали перед дилемою, ким замінити дніпровський клуб в елітному дивізіоні в новому сезоні.

Після довгих обговорень та голосувань було прийнято рішення провести перехідний міні-турнір за участі чотирьох команд – Минай, Металіст 1925, Лівий берег та Епіцентр.

Це не сподобалося представникам закарпатського клубу, який посів 15 місце минулого сезону УПЛ і розраховував повернутися до елітного дивізіону без боротьби.

Сайт «Український футбол» зібрав думки головних тренерів команд щодо вірності прийнятого рішення проводити міні-турнір:

У п'ятницю, 26 липня відбулися два півфінали перехідного міні-турніру за місце в УПЛ. Обидва поєдинки завершилися серією післяматчевих пенальті:

Фінал Лівий берег – Минай відбудеться на стадіоні «Авангард» у Рівному у вівторок, 30 липня, та розпочнеться о 18:00.

Віктор Скрипник пішов з Металіста 1925

Одразу після поразки від київського Лівого берега у півфіналі перехідного міні-турніру за місце в УПЛ Віктор Скрипник подав у відставку з посади головного тренера харківського Металіста 1925.

Наступного дня, у суботу, 27 липня, прес-служба клубу офіційно підтвердила факт відставки фахівця.

54-річний Скрипник очолював Металіст 1925 з грудня 2023-го року і провів із командою 14 матчів: одна перемога, шість нічиїх та сім поразок.

Журналісти телеграм-каналу «ТаТоТаке» повідомили про те, що виконувачем обов'язків головного тренера Металіста 1925 буде призначено Сергія Карпенка, який працював наставником юнацької команди харківського клубу (U-19).

Карпенко особисто прокоментував цю інформацію ексклюзивно для сайту «Український футбол».

Артем Довбик може залишити Жирону: трансферна сага форварда збірної України

Минулого тижня надходило дуже багато новин про майбутнє форварда національної збірної України Артема Довбика, який опинився за крок від переходу з Жирони до одного з топ-клубів Європи.

Спочатку фаворитом на придбання нападника вважався мадридський Атлетіко. Коли здавалося, що угода ось-ось відбудеться, трансфер раптово зірвався, і в боротьбу за Довбика вступила італійська Рома.

Головний тренер римлян Даніеле Де Россі особисто хоче бачити українця у складі своєї команди. Рома готова заплатити Жироні 30-32 мільйони євро плюс бонуси та запропонувати Довбику контракт терміном на п'ять років із зарплатою в три мільйони євро на рік, що на 500 тисяч більше, ніж пропонувало Атлетіко.

Агент українського форварда Олексій Люндовський в ексклюзивному інтерв'ю «УФ» відповів на запитання, чому насправді зірвався трансфер Довбика до мадридського клубу.

Олімпіада-2024: в Парижі відбулася урочиста церемонія відкриття

У п'ятницю, 26 липня в Парижі відбулася урочиста церемонія відкриття ХХХIII літніх Олімпійських ігор.

Нагадаємо, що у змаганнях беруть участь 140 українських атлетів у 24 видах спорту.

Президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт дав велике ексклюзивне інтерв'ю сайту Sport-Express.ua напередодні старту Олімпіади.

Також ми згадали всі олімпійські та світові рекорди, які були встановлені українцями за всю історію Олімпійських ігор у великому авторському матеріалі.

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт