Авторські матеріали

Заявка збірної України на Олімпіаду, чвертьфінали Євро-2024, топ-трансфер Динамо: огляд головних подій тижня

Переглядів 1781
Андрій Каплун
4 голоси
Фото: Рixabay
Сайт «Український футбол» пропонує пригадати найголовніші події та найяскравіші ексклюзивні інтерв'ю минулого тижня – з 1-го по 7 липня 2024 року.

«УФ» пригадує головні події минулого тижня:

  • оголошено заявку збірної України (U-23) на футбольний турнір Олімпіади, а також юнацької збірної України (U-19) – на Євро-2024;
  • на чемпіонаті Європи в Німеччині визначилися пари півфіналістів;
  • Динамо придбало у Дніпра-1 талановитого півзахисника Валентина Рубчинського;
  • Сергій Кривцов забив свій другий гол за американський Інтер Маямі;
  • українська легкоатлетка Ярослава Магучіх встановила новий світовий рекорд в стрибках у висоту.

Це та багато іншого – в огляді головних подій минулого тижня від сайту «Український футбол».

Олімпійська збірна України: відома заявка команди Ротаня

У вівторок, 2 липня прес-служба УАФ офіційно опублікувала заявку збірної України (U-23) на Олімпіаду в Парижі.

До списку потрапили лише два легіонери – Максим Таловєров з австрійського ЛАСКу та Максим Хлань із польської Лехії. Донецький Шахтар відпустив п'ятьох гравців, а київське Динамо – трьох, включно з двома новачками.

Креативний директор сайту «Український футбол» Артур Валерко в авторському матеріалі розповів, хто з гравців міг би підсилити команду Руслана Ротаня на Олімпіаді.

Колаж: «Український футбол»

Заявку збірної України в ексклюзивних інтерв'ю «УФ» та сайту «Збірна» прокоментували:

Збірна Аргентини, яка буде нашим суперником по груповій стадії Олімпіади, також оголосила свій склад. Список гравців команди Хавʼєра Маскерано проаналізував для сайту «Збірна» відомий коментатор Кирило Круторогов.

Юнацька збірна України: заявка команди Михайленка на Євро-2024

Юнацька збірна України (U-19) під керівництвом Дмитра Михайленка зіграє у фінальній стадії чемпіонату Європи, який пройде у Північній Ірландії з 15-го по 28 липня.

Минулого тижня стала відома заявка нашої команди, яка на груповій стадії зіграє із господарями турніру, а також збірними Італії та Норвегії.

Відомий вітчизняний експерт юнацького футболу Андрій Кудирко зробив аналіз складу збірної України есклюзивно для сайту «Збірна».

Євро-2024: на турнірі в Німеччині відбулися чвертьфінали

На чемпіонаті Європи в Німеччині відбулися чотири матчі 1/4 фіналу:

В півфіналах Євро-2024 зіграють:

  • Іспанія – Франція (9 липня);
  • Англія – Нідерланди (10 липня).

Відомий коментатор Кирило Круторогов в авторському матеріалі підвів підсумки Євро-2024 для гравців з клубів української Прем'єр-ліги.

Ексдинамівець Беньямін Вербіч на Євро-2024, фото: Getty Images

Окрім цього, ми розібралися, як система відеоповторів VAR вплинула на результати матчів на груповій стадії та в 1/8 фіналу чемпіонату Європи.

Динамо придбало Рубчинського у Дніпра-1

Київське Динамо оголосило про черговий топ-трансфер. У середу, 3 липня гравцем команди Олександра Шовковського став талановитий півзахисник олімпійської збірної України Валентин Рубчинський, який перейшов із Дніпра-1 слідом за Олександром Піхальонком.

Тепер у складі Динамо одразу 13 центральних хавбеків. Артур Валерко розібрався, навіщо Шовковському стільки гравців на одній позиції.

Міжсезоння в УПЛ: розпродаж Дніпра-1, чотири новачки Кривбасу, повернення Педріньйо до Шахтаря

Дніпро-1 збирався подати листа до УПЛ про зняття з чемпіонату в понеділок, 1 липня, однак так і не зробив цього, про що президент організації Євген Дикий повідомив ексклюзивно для «УФ».

Однак у команді залишається все менше футболістів. Окрім Рубчинського, з Дніпром-1 минулого тижня попрощалися хавбек Богдан Лєднєв та голкіпер Яків Кінарейкін.

Володимир Адамюк та Ігор Когут близькі до переходу у львівські Карпати, а Євген Пасіч – у харківський Металіст 1925.

Хавбек Дніпра-1 Максим Третьяков розповів про ситуацію в кризовому клубі в ексклюзивному інтерв'ю «УФ».

Відомий спортивний юрист Ілля Скоропашкін розібрав для нас усі можливі сценарії у разі зняття Дніпра-1 з чемпіонату України.

Ілля Скоропашкін, колаж: «Український футбол»

Інший клуб із Дніпропетровської області, криворізький Кривбас готується до старту в єврокубках та підсилює склад. Минулого тижня до команди Юрія Вернидуба офіційно перейшли чотири гравці

  • нігерійський форвард Оче Одоба Очовечі (попередній клуб – Фейренсе, Португалія);
  • українські захисники Олександр Драмбаєв (Шахтар) та Ігор Снурніцин (Зоря);
  • малійський захисник Бакарі Конате (Салгейруш, Португалія).

Криворізький клуб оригінально анонсував ці трансфери, опублікувавши діпфейк-відео всесвітньо відомого інсайдера Фабріціо Романо.

Відео за участю Романо можна переглянути у телеграм-каналі «Український футбол. Онлайн»

Ганський форвард Кривбаса Прінс Аду минулого тижня дав велике ексклюзивне інтерв'ю сайту «Український футбол».

Головні події тижня для вболівальників донецького Шахтаря – повернення зіркового бразильського хавбека Педріньйо з Атлетіко Мінейро, за який він грав в оренді в останні два роки, а також презентація нової ігрової форми «гірників». Третій комплект вперше в історії клубу було зроблено в кольорах національного прапору України.

Сергій Кривцов забив свій другий гол за Інтер Маямі

Український центрбек Сергій Кривцов забив свій другий гол за американський Інтер Маямі. Це сталося 6 липня у виїзному матчі чемпіонату МЛС проти Цинциннатті, який завершився розгромною поразкою команди українця (1:6).

Відео голу Кривцова можна переглянути в телеграм-каналі «Український футбол. Онлайн»

Завдяки цьому результату Цинциннатті, у складі якого на правах оренди виступає венесуельський форвард Шахтаря Кевін Келсі, випередив Інтер Маямі у турнірній таблиці Східної конференції МЛС та вийшов на перше місце.

Сергій Кривцов, фото: Icon Sportswire via Getty Images

Ще один український легіонер у США, півзахисник Коламбус Крю Євген Чеберко, який ставав зі своїм клубом чемпіоном МЛС, минулого тижня дав велике ексклюзивне інтерв'ю «УФ» про свою кар'єру.

Артему Мілевському довелося вибачатися перед Ігорем Суркісом

Екс-форвард київського Динамо та національної збірної України Артем Мілевський дав велике ексклюзивне інтерв'ю сайту Sport-Express.ua, в якому розповів багато цікавих історій.

Окрім іншого, Артем розповів про те, що президент Динамо Ігор Суркіс програв у покер значну суму колишньому хавбеку киян Сергію Рибалці під час перельоту команди з Лондона після матчу з Челсі у Лізі чемпіонів у 2015 році.

Однак виявилося, що ця історія була вигаданою. Мілевський особисто через Sport-Express.ua вибачився перед Ігорем Михайловичем за те, що поширив неправдиву інформацію.

Тим часом друг Артема Сергій Третьяк відреагував на чергові звинувачення в організації договірного матчу – цього разу у білоруському хокеї в 2020 році.

Ярослава Магучіх встановила новий світовий рекорд

У неділю, 7 липня українська легкоатлетка Ярослава Магучіх встановила новий світовий рекорд у стрибках у висоту – 2,10 метра. Це сталося на етапі Діамантової ліги у Парижі.

Відео рекордного стрибка Магучіх можна подивитися в телеграм-каналі «Українсьский футбол. Онлайн»

Колишнє досягнення болгарської спортсменки Стефки Костадінової (2,09 м) було встановлено в далекому 1987-му році та протрималося 37 років.

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт